RedSn0w 0.9.14b1 ile 06.15 Baseband’i 05.13.04’e Düşürme

iPhone 3G, 3GS cihazlara bir nevi factory unlock özelliği kazandıran iPad baseband yükleme işlemi beraberinde bir kaç sorunu da beraberinde getirse de bugün bir çok sim kilitli cihaz 06.15..00 baseband‘i ile unlock yapılmış durumda. iPad baseband‘i diye nitelenen 06.15.00’in yüklenmesi ile berebaer yaşanan GPS, Pusula gibi özelliklerin bir çok telefonda çalışmayışı iOS hacker’larının bu konuda sorun giderme çalışmalarına sevketti. iPhone Dev Team’in öne çıkan üyelerinden MuscleNerd 06.15 baseband’e sahip 3GS’ler için baseband sürümünü 05.13.04‘e düşürebileceğiniz RedSn0w 0.9.14b1 jailbreak aracını yayınladı. iPhone 3GS cihaza sahip olup baseband sürümü 06.15.00 olan kullanıcılar yazımızın devamındaki anlatım ile cihazların baseband sürümünü 05.13.04’e nasıl düşüreceklerini bulabilirler.

Redsn0w

İsterseniz bu işlemin nasıl yapılacağını anlatmaya başlayalım;

1 – Öncelikle yazımızın sonundaki bağlantılardan Redsn0w 0.9.14 b1 sürümünü indirin.

2 – Redsn0w’u yönetici olarak çalıştırın ve “Extras=>Select IPSW” kısmından cihazınıza yüklü olan “firmware” (iOS sürümü)i gösterin. Eğer kullanmakta olduğunuz iOS sürümü bilgisayarınızda yoksa önce firmware dosyasını indirip bu işlemi uygulayın.

3 – İşlem sırasında cihazınızın eski veya yeni bootrom’a sahip olup olmadığını soran bir açılır pencere çıkacak. Cihazın durumuna göre evet veya hayır’ı seçin.

4 – İşlem sonrası tekrar Redsn0w ana ekranına geri dönün ve “Jailbreak” butonuna basın. Cihazı bu işleme hazırlamak biraz zaman alabilir, işlemin bitmesini bekleyin.

5 – Cihazınızı halen jailbreak’li olarak kullanıyorsanız karşınıza gelen ekranda Cydia seçeniğinden işareti kaldırın, değilse bu ekranda Cydia’nın da seçili olduğuna dikkat edip “Downgrade from iPad baseband” seçeneğini de işaret koyun ve “Next” butonuna basın

6 – Bu aşamada cihazınız DFU moduna alınması gerekecek, DFU modu işlemleri için cihazı kapatın ve gelen ekrandaki DFU işlemlerini yapın.

7 – Cihazınz Redsn0w tarafından işleme tabi tutulacak ve sürüm düşürme işlemi (eğer yoksa jailbreak) başlamış olacak.

8 – Eğer tüm işlemler doğru bir şekilde yapılmışsa cihaz yeniden başlatılacak ve cihzınız unlock yapılabilen 05.13.04 sürümüne düşmüş olacak. Cydia’dan Ultrasn0w’un son sürümünü yükleyip cihazının unlock işlemini yapın.

Böylelikle baseband düşürme işlemi başarılı bir şekilde sonuçlanmış olacak. Bir 3GS sahibi olmadığımızdan uygulamayı deneyemediğimizi ancak başarılı bir şekilde çalıştığını belirtmeliyiz.

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

39 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir