Redsn0w 0.9.14b2 Yeni Özelliklerle Beraber Geldi

iPhone Dev Team bugün Redsn0w 0.9.14b2 jailbreak aracını yeni özellikler eklenmiş olarak yayınladı. Öncelikle güncelleme dahilinde iPhone 3G ve iPhone 3GS için iPad baseband‘inden kurtaran ve basebandi normale çeviren (unlock yapılabilen sürüm 05.13.04 olacak) uygulama geliştirilerek bu işlemi önceki sürümlerde yapıpta sorun yaşayan kullanıcılar için düzenlendi. Ayrıca Redsn0w 0.9.14b2 sürümündeki bir yenilik çok önemli bir işlevi yerine getirmek için uygulamaya dahil edildi. Yazımızın devamında bu yenilik ve iPad baseband’inden sürüm düşürme işlemini anlatmaya çalışacağız.

Redsn0w 0.9.14b2

Güncellemenin en önemli yanı cihazınızın home yani ana ekran tuşu veya güç düğmesi arızalı olanlara çok önemli bir yenilik getiriyor. Artık cihazınızı tuşlarınız bozuk diye DFU moduna alamamaktan kurtulacak ve yarım kalan işlerinizi bu kolaylık sayesinde yapabileceksiniz. Redsn0w’un bu sürümünü indirip çalıştırdığınızda “Extras > Even More > DFU IPSW” diye bir butonun geldiğini göreceksiniz.

Redsn0w Auto DFU

Butona tıkladığınızda iPSW dosyası seçimi yapacak ve ardından dosyanın işlenmesini bekleyeceksiniz. Ardından jailbreak adımlarına geçtiğinizde DFU moda alma ekranı karşınıza çıkmayacak işlem uygulama tarafından yapılacak.

iPad basebandine sahip 3GS ve 3G sahipleri aşağıdaki şekilde sürüm düşürme işlemini yapabilirler;

Birinci Adım: Redsn0w 0.9.14b2 sürümünü indirme sayfamızdan indirin. Cihazınızı normal modda bilgisayarınıza bağlayın ve Redsn0w’u çalıştırın.

İkinci Adım: Jailbreak butonuna tıklayarak cihazınızı Cydia vb. seçim alanı geldiğinde “Downgrade from iPad baseband”  kutucuğunu işaretleyin ve devam edin.

Üçüncü Adım: Cihazınızı kapatın ve ekrandaki DFU işlemlerini yapın. Bundan sonra cihazınız Ramdisk yüklemesine geçecek ve işlem sonunda iPad basebandiniz normale dönmüş yani 05.13.04 olacak.

Not: iPad basebandini düşürdüğünüz halde GPS çalışmıyorsa cihazınıza Mobile Terminal isimli uygulamayı Cydia’dan yükleyin ve “killall -9 locationd; rm -rf /var/root/Library/Caches/locationd” komutunu tırnaklar olmaksızın yazın ve çalıştırın sorununuz düzelecektir.

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir