Redsn0w 0.9.9b5 iOS 5 Tethered Jailbreak

Dün yayınlanan iOS 5 final sürümü ile beraber eş zamanlı olarak sunulan Redsn0w iOS 0.9.9b4 bilindiği üzere iOS 5 beta sürümüne ait bir jailbreak olmakla beraber aynı zamanda iOS 5 final sürümünde de kullanılabiliyordu. Ancak Redsn0w 0.9.9b4 bazı işlevleri tam anlamı ile yerine getiremiyor final sürümü ile de tam uyum gösteremiyordu. Bu nedenle Dev Team az önce Redsn0w 0.9.9b5 iOS 5 tethered jailbreak sürümünü yayınladı.

Bu sürümle beraber artık bu sayfada da detayları ile anlattığımız şekilde iOS 5 jailbreak için ayrıca IPSW (ios 5 işletim sistemi) dosyasını seçme zorunluluğu ortadan kalmış Redsn0w’un otomatik olarak tanıması sağlanmıştır. Böylelikle jailbreak için ayrıca firmware dosyasının gösterilmesi gerekmiyor ve iOS 5 ile bir önceki sürüme nazaran daha uyumlu hale gelmiş oluyor.

Redsn0w 0.9.9b5 iOS 5 Jailbreak

Dev Team, Redsn0w 0.9.9b5 sürümünün şu anda sadece Mac bilgisayarlarda kullanılabilecek sürümünü yayınlandı ki Windows için olan sürüm bazı testlere ihtiyacı olduğu için yayınlanmadı. Ama en kısa zamanda yayınlanacak ve bu konuya indirme bağlantısı da eklenecektir. Yazımızın sonundaki bağlantıdan Redsn0w 0.9.9b5 jailbreak uygulamasını indirip kullanabilirsiniz. Ayrıca Redsn0w 0.9.9b5 sürümünde bir yeniliğe gidildi ve “Extras” kısmına “Custom IPSW” isimli bir fonksiyon eklendi. Daha önce jailbreak ile ilgili olan kullanıcıların da anlayacağı gibi bu fonksiyon sizlere kişiselleştirilmiş firmware oluşturma imkanı sunuyor. En önemlisi de cihazlarını unlock’lu olarak kullananlar için cihazın baseband (modem firmware) sürümünü yükseltmeden İOS sürümünü yükseltmelerine olanak tanıyor.

Yeni özellikleri ile beraber kısa süre sonra sizlere Redsn0w Jailbreak resimli anlatımızı da yeni fonksiyonlarla yeniden hazırlayacağımızı da bildirmek isteriz. Windows sürümünün de gelmesi ile beraber gün içi Redsn0w jailbreak sabit konumuzu da yenileyeceğiz. Redsn0w 0.9.9b5 jailbreak uygulamasını aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

5 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir