En çok indirilen yerli oyun: Reveal The Maze

İşte karşınızda 3 İTÜ’lü mühendisten mobil oyun. Bilgisayar mühendisi üç arkadaş bir araya gelip kurulan bir oyun şirketi. Ve bu şirketin meyvesi de; Reveal The Maze. Aslında bu tür labirent oyunlarının birçok örneğini gördük.

Labirent oyunları aslında oyun dünyasının hep vazgeçilmezlerinden olmuşlardır. Konu itibariyle hiç eskimeyen, gizemli ve hatta filmlere bile konu olacak cinsten birşey. Hayatımızda olan bu olguyu iyi değerlendiren 3 arkadaş kendi farklılıklarını da oyuna yansıtarak güzel bir labirent oyunu ortaya çıkarmışlar.

Reveal The Maze Oyunu

Oyunun amacı aslında tüm labirentlerden bildiğimiz olay; labirentten çıkış. Labirentten çıkmaya çalıştığımız bu oyunda, telefonunuzun yatay ve dikey hareketlerinden faydalanıyoruz. Ekranda bulunan top’u labirentin çıkışına taşıyabilmek için çok hareketli olmanız gerek. Çünkü hassas bir yapıya sahip. Bu da oyunu çok zevkli hale getiriyor.

Karanlık bir yapıya sahip oyunda ortam simsiyah ve bu da aslında bir artı. Çünkü ekrana bakmaktan gözleriniz gereğinden fazla yorulmamış oluyor. Bu siyahlıklar içerisinde güzel bir tasarımla seçicilik de şahane doğrusu.

Bu oyun şimdilik sadece iPhone kullanıcılarına özel. iOS altyapısını kullanan bu oyun Appstore’da çok iyi bir yükseliş yapmış. Tam 1,5 milyon indirilme sayısına da ulaşan oyun, yerli yapım en çok indirilen oyun olma vasfını da elde etmiş oluyor.

Ülkemizin mobil alandaki başarılarına güzel bir örnek olan Reveal The Maze, en çok Amerika’dan indirilmiş. Bu da oyunun ne denli global olabildiğinin göstergesi.

Oyunda size yardımcı olabilecek çeşitli araçlar da bulunuyor. Sürükleyici olan oyununuzu bunları kullanarak daha da güzel hale getirebilirsiniz. Oyunu şimdilik (kısa süreliğine) bedavaya AppStore‘dan indirebilirsiniz. Ücretsiz olarak yayınlanan Reveal The Maze oyunun bir de üst versiyonu var. Daha genişletilmiş harita ve özellikleriyle bu oyun tabiki ücretli. Ama cep yakmayacak cinsten fiyatıyla AppStore’da 0,99 dolara Reveal The Maze Pro sizleri bekliyor olacak.

Oyunları indirip oynamanız şiddetle tavsiyedir. 😉 Aşağıda oyunun oynanışına ait bir de video bulunuyor. Bu videoyu izleyerek de oyun hakkında fikir sahibi olabilirsiniz…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir