Safari 6 Çevrimdışı Okuma Listesi ve Akıllı Arama

Sadece saatler önce yayınlanan Apple’ın yenilenen işletim sitemi Mountain Lion ile beraber Safari 6 güncellemesi de beraber gelmiş oldu. Göze çarpan en önemli iki özellik olan Çevrimdışı Okuma Listesi ve Akıllı Arama artık kullanıcısının işini çok daha kolaylaştıracak iki yenilik olarak dikkat çekiyor. Sevdiğiniz ve belki de o an bakmaya fırsat bulamayacağınız web sayfalarını ileriki bir zamanda çevrimdışı durumdayken okuyabilmenizi sağlayacak olan Çevrimdışı Okuma Listesi ve siz daha leb demeden leblebiyi anlayacak olan gelişmiş Akıllı Arama fonksiyonu ile adres satırına yazdığınız her bir kelimeye uygun olası sonuçları sizlere sunuyor. Daha önce adını iOS 6 ile beraber duyduğumuz çevrimdışı okuma listesi tüm web sayfalarını indirerek size internet bağlantınız olmasa dahi kaydedilen tüm websitelerini gezebilmenizi sağlıyor.

Mountain Lion ile Safari 6'ya Akıllı Arama ile Çevrimdışı Okuma Listesi Geldi

Tabiki Mountain Lion ile beraber gelen Safari 6 yenilikleri bunlarla sınırlı kalmıyor. Paylaşım butonları ile beraber eklenen iCloud sekmeleri de Safari’deki yerini aldılar.

iCloud Sekmeleri - Safari 6 Paylaşım Butonları - Safari 6

Hızlandırılan Javascript motoru daha yumuşak kaydırmalar ve hızlı sayfa yüklemesi için çoklu dokunuş hareketleri kullanmanıza olanak tanıyacak şekilde geliştirildi. Öne çıkan bu özelliklerin yanı sıra Apple Belgelerine bakıldığında Safari 6 geliştirmeleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir