Safari’de Sık Kullanılanları Kaldırın

iOS 8 ile birlikte kullanıcıların karşısına çıkan, Safari uygulamasındaki Sık Ziyaret Edilen sekmesi zaman zaman huzursuzluklara sebebiyet verebilir. Jailbreak kullanıcıları için Cydia’ya bu problemi ortadan kaldıracak yeni bir jailbreak tweakı yayınlandı. Disable Frequently Visited Sites isimli bu eklendi, cihazınıza kurmanızın ardından anında çalışmaya başlıyor. Eğer siz de Safari’ye iOS 8 ile birlikte gelen bu uygulamayı keyfi ve gereksiz buluyorsanız bu eklentiyi kullanmamanız için hiçbir sebep yok.

Disable Frequently Visited Sites tweakını cihazınıa kurduktan sonra tek yapmanız gereken Safari uygulamasını açmak ve adres çubuğuna dokunmak. Sık Ziyaret Edilen kısmına baktığınızda burada favorileriniz daha fazla görünmeyecek. Sık Ziyaret Edilen siteler bölümü size de tuhaf ve gereksiz geliyorsa ki örneğin bir siteyi bir kere açtınız ve daha fazla ziyaret ettiğiniz sitelerin üstünde görünüyor ve bu sizi rahatsız ediyorsa bu eklentiyi kurmamak için hiçbir bahaneniz yok demektir.

Öte yandan bu özellik bir anlamda gizliliğimizin de ihlali demek keza eğer Safari gizli modda kullanılmıyorsa herhangi bir kontrol yok ve Safari uygulamanızı kullanmak isteyen herhangi biri sizin ziyaret ettiğiniz siteleri görebilir ki başkalarının görmesini istemeyeceğiniz siteler ziyaret ediyor olabilirsiniz.

Disable Frequently Visited Sites tweakını kurabilmek için Cydia’ya oradan da Big Boss reposuna gidebilirsiniz. Bu tweak Cydia’da ücretsiz olarak bulunuyor.

Bu tweak hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce gerekli mi? Yorumlarınızı bizimle paylaşın.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir