Samsung Açık Bulma Peşinde Mi?

Bildiğiniz gibi, Apple ve HTC arasında, 10 yıllık bir Android lisans anlaşması imzalandı. Anlaşmanın bütün detaylarının açıklanmaması üzerine, geçtiğimiz Cuma günü Samsung mahkemeye başvurarak bu anlaşmanın tam metninin kendilerine de verilmesini talep etti.

Samsung, Apple'ın açıklarını yakalamaya çalışıyor

Apple, anlaşmanın öne çıkan önemli kısımlarını yayınlamış, anlaşmanın iPhone ile Samsung arasındaki tartışmalara yol açan iPhone yazılımlarını içerip içermediğini açıklamayarak Samsung’u merak içerisinde bırakmıştı. (Kaydırma hereketi, iki eli kullanarak yapılan zoom hareketi gibi iPhone özellikleri)

Samsung’un iddiasına göre, eğer HTC ile yapılan bu anlaşma bu maddeleri içeriyorsa, bu Apple’ın Samsung’un satışlarını baltalamak için yaptığı bir hamle olarak görülebilir.

Reuters gazetesi‘nin haberine göre, “Ağustos ayında alınan ezici mahkeme davasından sonra Samsung satış yasağıyla karşı karşıya kalabilir. Bundan dolayı sözleşmenin bir kopyasını edinerek kendisine buna göre yol haritası çıkarmaya çalışıyor.

Eğer HTC ile yapılan anlaşma bütün patentleri içermiyorsa bu anlaşmanın arkasında farklı sebepler yatıyor olabilir. Eğer HTC, ödüllü Apple patentlerini kullanmaya başlarsa, bu, Samsung için üç aylık bir gerilemeye sebep olacak gibi görünüyor.

Tabi ki Apple’ın HTC ile yaptığı bu anlaşma anahtar patentleri kapsamıyordur çünkü bu mantıklı bir yaklaşım olmayacaktır. Belki de, Apple CEO’su Tim Cook, Steve Jobs’tan farklı bir dava yaklaşımı sergiliyor. Bunu zaman gösterecek.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir