Samsung, ApplePay’in Rakibi LoopPay’i Satın Alıyor

Samsung tarafından dün yapılan açıklamada, Apple Pay’in rakibi olan LoopPay firmasını kendi mobil ödeme destekçisi olarak satın alacağını duyurdu. LoopPay, Apple’ın önerdiği gibi kullanıcılara mevcut manyetik şerit okuyucu üzerinde gerçekleşecek kablosuz ödemeler yapmayı sağlayacak olan bir mobil cüzdan sunacak.

Bu satın almanın bir parçası olarak, LoopPay kurucuları ve kıdemli ödeme sektöründe girişimci olan Will Graylin ile George Wallner Samsung’un Mobil bölümünde çalışmaya devam edecekler. Satın alma ile ilgili herhangi bir rakam bilgisi henüz yer almamakta.

LoopPay ile ödeme seçeneği özellikle Amerika’da perakende sektörünün %90’ında geçerli ki bu da Samsung’un bu sayede Apple’ın mobil cüzdanının önüne geçebilmek adına en büyük kozu gibi görünüyor.

Samsung Elektronik’ten Mobil Bölümü Başkanı ve IT Başkanı JK Shin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu satın almanın mobil alış veriş döneminde yeniliklere öncülük etmede vizyonlarını hızlandıracağını, amaçlarının her zaman en akıllı, en güvenli ve kullanıcı dostu mobil cüzdan deneyimi sunmak olduğunu ve LoopPay’i bünyelerine kattıklarından dolayı çok mutlu olduklarını ve bu sayede amaçlarına ulaşacaklarını belirtti.

LoopPay veya ApplePay ile alakalı ülkemizde henüz bir çalışma mevcut değil. Olmasını ister miydiniz? Ne sıklıkla kullanırdınız? Yorum bölümünden bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir