Samsung’tan Apple TV’ye rakip: HomeSync

Samsung apple’ı yakın takibe devam ediyor. Bildiğiniz gibi Samsung uzun zamandır apple ürünlerine taklit yetiştirme çabasında. Artık bu taklit işi farklı boyutlar kazanmaya başladı. Aralarında bu kadar çok dava olan bu iki şirket yeni kapışmalarla teknoloji severlere yakın olmaya devam edecek gibiler. Bu kapışma da sanıyorum en çok teknoloji severlere iyi gelecek.

Barselona Mobile World Congress (MWC) kongresinde yeni teknolojik ürünler kullanıcılara merhaba dedi. Bu tür fuar ve etkinliklerde yeni teknolojik cihazlarını ilk kez görücüye çıkaran firmalar bu etkinlikte de adeta kıyasıya yarıştılar. Samsung bu kongreye iyi hazırlanan firmalardan birisi.

Samsung HomeSync

Samsung artık neredeyse her gün yeni bir ürün çıkarmaya başladı. Gerçekten bu her ne kadar heyecan verici olsa da artık sanıyorum biraz durulmaları gerekiyor. Yılda bir ürün çıkaran Apple da bu kervana girip çabuk ürün çıkarma telaşına düştü sanki. Bu tür yeni ürünlerin çıkması geride kalan ürünlerin eskimesi ve destek sürelerinin de kısalması anlamına geliyor. Bir süreden sonra çok sıkıcı bir hal alıyor. Kimse uzun araştırma ve uğraşlar sonucunda karar kılıp aldığı teknolojik cihazının ardına kısa bir sürede yeni bir ürünün çıkıp kendi ürününün 2. planda kalmasını istemez.

Lafı fazla uzatıp haberden saptık fakat maalesef durumlar bu şekilde. Bu fuara iyi hazırlanan Samsung, Home Sync’yi de Apple TV‘ye rakip olarak raflara koyma hazırlığı içerisinde. Android işletim sistemine sahip olan bu cihaz 1TB ‘lık hafızaya sahip.

Bunun yanısıra genel özellikleri de; 1.7 GHz işlemci, 2 GB ram, WiFi bağlantısı, micro USB ve USB 3.0 girişi gibi özellikler başlıca göze çarpanlar. Aynen Apple TV’de olduğu gibi 1080p görüntü desteği sunan cihaz, diğer Android cihazları da Televizyona bağlayabiliyor. Android mağazadaki ürünleri de gezip görebiliyorsunuz.

Siz bu cihaz hakkında neler düşünüyorsunuz?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir