Samsung Galaxy Note 7’nin Tüm Özellikleri

Samsung galaxy Note 7 New York’taki lansmanla resmen tanıtıldı. Bildiğiniz üzere ortaya atılan iddialar, söylentilerin ardından hangi özellikleri barındırıyor eksileri artıları neler hep birlikte göz atalım.

Note 7

Abd modelli Galaxy Note 7, 2560×1440 piksel çözünürlüğe sahip 5.7-inç ekrana sahip ve 4GB RAM, Adreno 530 GPU Snapdragon 820, dört çekirdekli işlemcisi ile hızlı bir cihaz olarak görünüyor. Fakat bu özelliklerin uluslararası modellerde farklılık göstereceğini belirtmekte fayda var. Varsayılan depolama alanının 256 gb ve bu hafızanın MicroSD kart ile 64 gigabayt’a arttırılabiliyor.

12 megapiksel “DualPixel” arka kamera, 4k video özelliğine sahip ve 5 MP ön kamera özelliği ile S7 serilerinin kamera özellikleri ile aynıdır. Note 7, USB Tip C port usb girişine ve standart kulaklık girişinin bulunduğunu söylemekte de fayda var. Ayrıca yeni nesil telefonlarda görmeye alışkın olduğumuz su geçirmez özelliğini note 7’de de görüyoruz. S6 Edge, S7 Edge gibi cihazlarda gördüğümüz kıvrımlı ekranın bunda da bulunarak hem görünüm hemde kolaylık kattığını söylemekte fayda bulunuyor.

Yenilenen S Pen

Bildiğiniz üzere Note serilerinde bulanan s kalem özelliği Note serisinin en önemli unsurlarından biridir. Yeni Note 7 ile S Pen’de de bir değişiklik görüyoruz. Bu değişikliklerde s pen kullanımında, sözcük üzerine geldiğinizde 3 farklı dilde çevirileri görebileceğiniz bir seçenek sunarak kullanım kolaylığı sunuyor. Büyüteç özelliği ile kalemle ekran üzerinde herhangi bir bölümü büyüterek görme kolaylığı sağlarken ayrıca diğer bir farklılığı ise artık S pen’i su altında kullanabileceksiniz.
Note 7 ile parmak okuma sensörü yanında göz tarama özelliği bulunan bu cihazda, güvenlik adına eklenmiş bu özellik , parmak izi tarama özelliği yanında biyometrik tanımlama özelliği sunarak cihazı daha güvenli hale getiriyor. Android 7 ile çıkış yapacak olan Note 7’nin, Türkiye’ye geliş zamanı belli olmamakla birlikte, ülkemizde 3000-3500 tl arası bir fiyatla satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir