Samsung Galaxy Note Edge Türkiye’ye Geliyor

Geçtiğimiz günlerde Güney Kore, Amerika ve Çin Halk Cumhuriyeti gibi ülkelerde satışa sunulan Güney Koreli mobil devi Samsung’un yeni modeli Galaxy Note Edge modelinin Türkiye’de satışa sunulmayacağı dedikodusu bir süredir teknoloji gündemini meşgul ediyordu. Buna karşın Samsung tarafından yapılan basın toplantısında verilen demeçte Samsung Galaxy Note Edge modelinin Türkiye’de satışa sunulacağı belirtildi ve çıkış tarihi ile fiyat bilgilerine yer verildi.

Kavisli ekrana sahip olan ilk akıllı telefon olarak nam salan Galaxy Note Edge modeli teknik özellikleri açsısından Galaxy Note 4 ile hemen hemen aynı özelliklere sahip olsa da tasarım açısından bakıldığında tamamen farklı bir telefon. Telefonun ekranının sağ tarafı kıvrımlı bir hale getirilmiş ve cihazınıza gelen bildirimler bu kıvrımlı kenar üzerinden sunulmakta.

galaxy note edge_2

Saat, haber akışı, hava durumu gibi bildirimler bu kıvrımlı kenardan görüntülenmekte olup cihazın ekranı 2560 x 1600 piksel çözünürlük sunmakta ve 524 ppi piksel yoğunluğu bulunmakta. Öte yandan cihazın ekran boyutu 5.6 inç olmakla beraber Gorilla Glass 3 ile kaplanmış. Galaxy Note 4 modeki 8.5 mm olmakla beraber bu cihaz Note 4’ten 0.2 mm daha ince ve 8.3 mm kalınlığında ve ağırlığı 174 gram. Cihazın donanımına baktığımızda ise 2.7 GHz hızındaki Snapdragon 805 işlemci ile birlikte Adreno 420 grafik işlemcinin yanı sıra 3 GB RAM bulunmakta ve 32 GB ve 64 GB dahili hafıza seçenekleri bulunmakta.

galaxy note edge_3

Dâhili hafızasının yanı sıra 128 GB’a kadar arttırılabilir microSD kart desteği sunan Galaxy Note Edge modelinin arkasında 16 mp, ön tarafında ise 3.7 mp çözünürlüğe sahip birer kamera bulunuyor. Arka kamerası ile 2160p ve 1080p video kaydı yapabilen Note Edge, ön kamerayla da 30 fps’de 1440p video kaydı yapabilme kapasitesine sahip.

Samsung tarafından yapılan açıklamada, Galaxy Note Edge modeli Türkiye’de 22 Aralık tarihinde satışa sunulacak ve cihazın Türkiye’deki satış fiyatı 2799 TL olacak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir