Samsung Galaxy S5 kalp hızını ölçüyorsa iPhone 5S’le daha fazlasını yapabilirsiniz!

Samsung geçtiğimiz günlerde Dünya Mobil Kongresi’nde (Barcelona MWC 2014) yeni amiral gemisi Galaxy S5’in lansmanını gerçekleştirdi. Maalesef yine bildik görüntüler bu tanıtıma da damgasını vurdu. Gerçekten Samsung’un teknolojisini tartışacak değilim. Dünya devi olduğu hepimizin malumu. Ama şu da bir gerçek ki; yeni iPhone için hangi teknolojiler konuşulmaya başlansa bir sonraki Samsung’ta mutlaka bunu görüyoruz. Üstelik ilk o düşünmüş gibi havaları görmek de mümkün. 🙂

Örnek isteyenlere birsürü şey söylenebilir. En yakında olanlar; parmak izi okuyucu, kalp ritmi sayıcı gibi şeyler. Konuyu dağıtmadan teknolojiye dönelim…

Samsung Galaxy S5 gerçekten güzel telefon. Kalp ritmini sayabiliyor. Bunun için telefonun arka kısmına bir sensör yerleştirilmiş ve oraya parmağınızı getirip bir süre beklediğinizde bu ölçümü yapabiliyorsunuz.

Apple’ın yeni iPhone’lar için health (sağlık) ve fitness yönünde uygulamalar vs epey zamandır teknoloji gündeminde. iOS 8 ve iPhone 6‘da bu teknoloji sanıyorum yerleşik olarak kullanıcılara sunulacak.

Ancak Wello, hali hazırda iPhone 5S sahipleri için bir kılıf+uygulama geliştirdi. Bunun sayesinde kalp ritmi konusunda Samsung Galaxy S5’ten çok daha fazlasına sahip olabilirsiniz. Kalp hızı, vücut sıcaklığı, kalp basıncı ve daha birçok ölçümü yapabilmeniz mümkün.

Runtastic Heart Rate Monitor Pulse Tracker

Ayrıca hali hazırda ücretsiz iPhone uygulaması da bu konuda bazı ihiyaçlarınızı karşılayabilir. Runtastic Heart Rate Monitor & Pulse Tracker isimli uygulamayla kamera ve flaştan faydalanarak bu tarz ölçümleri yapabiliyorsunuz. Üstelik Galaxy S5’le çok yakın değerlerin çıktığını da belirtelim.

Yani şimdiden kalp ritmi gibi sağlık uygulamalarına geçiş yapmak istiyorsanız; ister kılıf alın, isterde ücretsiz uygulama ile ölçümleri yapmaya başlayın. 😉 Uygulamayı iTunes‘dan indirebilirsiniz.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir