Samsung Galaxy Tab’ın iPad2’li Reklamı

Samsung Galaxy Tab ile iPad 2 nasıl aynı reklamda bir araya gelebilir ki diyenler için şimdiden söyleyelim tabiki de reklam Galaxy Tab olunca iPad‘e karşı bir reklam stratejisi içeren tarzda olması kaçınılmaz. Yazımızın devamında sizin de izleyebileceğiniz reklam video’sunda Galaxy Tab kullanan bir kişi Adobe Flash gerektiren bir sayfayı görüntülerken iPad 2 sahibi ise ekranda aynı sayfaya girdiğinde Adobe Flash desteğinin bulunmadığı uyarısı ile karşılaşmasını öne çıkarmış. Hayli keyifli ve Galaxy Tab‘ın diğer özelliklerinin de vurgulandığı reklam filmi, reklam anlamında gayet hoş. Tabi video’yu izlerken insanın içinden şu geçmiyor değil; “keşke Samsung Galaxy Tab‘inin de içinde kendine özel gelişmiş bir işletim sistemi olsaydı.

Eğer bir markaya ait ürün birbiri ile kıyaslanacaksa bu her açıdan olmalı ki cihazın donanımı ile yazılımının %100 uyumu yani işletim sisteminin o cihaza özel üretilmiş olması her açıdan kullanıcıya yansıyan en önemli faktör. Üstelik Android yüklü onlarca markanın yüzlerce çeşit ürününe karşı kendine özel işletim sistemi ve tek bir markanın tek bir ürünü karşı karşıya mücadele ediyorsa hiç şüphesiz Apple’ın en büyük başarısı budur.

Samsung Galaxy Tab gerçekten teknoloji harikası bir ürün olmakla beraber iPad’e alternatif arayanların faydalanabileceği bir cihaz olarak şahsen benim de önerdiğim bir alet. Ama alternatiften ziyade aslının sahibi olmak çok daha mantıklı olsa gerek. Üstelik Flash gibi hantal, cihazı yoran, şarj ömrünü adeta sömüren bir yapının iPad’de olmayışı eksiklik olabilir ancak bardağın dolu tarafından bakmayı adet edinenler için Galaxy Tab ile iPad karşılaştırması noktasında Samsung’un daha bir kaç fırın ekmek yemesi gerektiği yönündedir. Neyse sizi Samsung’un reklamı ile başbaşa bırakalım, yoksa bu konu bitmez;

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir