Samsung Hollanda Mahkemelerinde Apple’a Üstünlük Sağladı

Samsung ve Apple arasında ezeli rekabet hem satış noktasında hem de yargı noktasında tüm hızıyla devam ediyor.

Hollanda merkezli olarak geçen sene açılan ve Apple firmasının Samsung Galaxy Tab 10.1 modelinin tasarım olarak Apple iPad serisine çok benzediği iddiasını taşıyan yargı başvurusu Apple için hüsranla sona erdi.

İlk olarak mahkeme tarafından Apple için olumsuza cevap çıkınca Apple firması kararı Temyize götürme kararı aldı. Ancak Temyiz Mahkemesi de yaptığı incelemeler sonrasında Samsung Galaxy TAB 10.1 modelinin Apple iPad modeliyle tasarımsal olarak benzemediği, Samsung’un bir esinlenme içerisine girmediğine karar verildi.

Aslında bu karar şu aşamada Hollanda için bağlayıcı bir karar. Ancak Avrupa Birliği içerisindeki tüm ülkelerde benzer bir adalet sistemi uygulandığı için Samsung firması başka ülkelerde devam eden mahkemelere Hollanda Mahkemesi tarafından verilen kararı Emsal olarak sunabilme hakkına sahip.

Ticari anlamda birbirileri ile her türlü alışverişi yapan, Özellikle Apple için oldukça önemli ürünlerin tedarikini yapan Samsung firması ile Apple firmasının bu denli sert bir patent davası içerisine girmesi pazardaki rekabet koşullarının da ne kadar yoğun bir şekilde geçtiğinin göstergesi.

Bakalım Samsung ve Apple arasındaki yoğun savaş hangi ülkelerde hangi firma adına sonuç alacak. Samsung veya Apple firması bir noktadan sonra artık geri çekilme kararı verecek mi?

Merakla beklemedeyiz…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir