Samsung kendi evinde de Apple’a mağlup oldu

Apple’a deplasman da fark etmedi. Patent davalarının bir yenisi de Güney Kore’de görüşülüyordu. Samsung kendi evinde oynama üstünlüğünü yakalmışken davada yine kaybeden taraf oldu. Kendi seyircisi önünde mağlup olan Samsung önümüzdeki maçlara bakacağız dedi. 🙂

Şaka bir yana ama birçok haber sitesi buna mukabil başlıklarla durumu özetliyor. Samsung’un bazı cihazları Amerika’da yasaklanmıştı. Satışı durdurulan ürünlerinin intikamın Güney Kore‘de arayan Samsung, Apple’ın eski cihazlarının satışının durdurulmasını istedi.

İsteğinin başlığı, “Kısa mesajları gösterme ve mesaj gruplama yöntemi“. Ancak mahkeme bu konuda Apple’ın herhangi bir ihlali olmadığı sonucuna vardı ve Samsung’un tazminat isteğini geri çevirdi.

apple-samsung-dava.jpg

Apple Kore yetkilisi Steve Park, karardan dolayı memnun. Mahkemeye de bir takım övgüler sunarken, Samsung cephesinde dava sonucunda nasıl adım atacakları merak konusu. Samsung; “Apple patentlerimizi ihlal etmeye devam ettikçe, biz de dava açacağız” diye açıklama yaptı.

Bu patent davaları daha çook sürecek gibi görünüyor. Hem sadece bu iki firma arasında değil, birçok firma arasında cereyan ediyor. Ancak bu iki teknoloji de sürekli patent davalarıyla gündemdeki yerini koruyunca en merak edileni de bu oluyor. 😉

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir