Samsung, S6’da İstediği Kârı Elde Edemedi

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung Electronics Co Ltd. bu çeyrek de istenilen kârı elde edemedi. En son çıkan amiral gemileri Galaxy S6 ve S6 Edge‘de istenilen satış rakamını ve rağbeti elde demedi.

S6 ve S6 Edge için genel anlamda iyi bir lansman sağlayamayan, her basına ulaştıramayan Samsung açıkcası bu sefer pazarlama açısında Apple gibi davrandı diyebiliriz. Son amiral gemileri hakkında çok şeyi merak ettirdi ve açıkcası Samsung hayranları tarafından da bu olumsuz karşılandı.

Samsung yılın ikinci çeyreğinde geçen yıla göre %4 daha az kâr elde etti. Aynı zamanda bu son yılların en büyük düşüşü diyelim.

Uzmanlar bu düşüsün Çin ve Avrupa’da Xiaomi’nin yeni telefonlarını geniş satış platformlarında pazarlamasına bağlıyor. Özellikle Çin’de Xiaomi’nin geniş kitleye ulaşması ve yeni telefonlarının rağbet görmesi Samsung’un satışlarını düşürdü.

Samsung bu açığı kapatmak için son çeyreğe doğru giyilebilir teknoloji, bilgisayar ve taşınabilir aksesuarlar alanında daha fazla ürün çıkartmayı hedefliyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir