Samsung’dan Saat mi Geliyor

Geçtiğimiz haftaların muhakkak ki en önemli günden maddelerinden bir tanesi evasi0n Jailbreak’ın yanı sıra iWatch söylentileriydi. Keza iWatch’un çıkması söylentileri bile Apple kullanıcılarını bir hayli heyecanlandırdı. Hatta birçok önemli haber kaynağı tarafından yapılan haberler iWatch’un tarihinin yaklaştığı hissini uyandırmaya başladı.

samsung akıllı saat

Eğer böyle bir haberin gerçekliği söz konusuysa, son çıkan haberlerin sonucunda Apple’ın biraz daha acele etmesi gerekiyor veya yenilgiyi peşin peşin kabullenmesi gerekiyor. Keza Samsung tarafından çıkarılması an meselesi olan akıllı saat bu ara gündemi bir hayli meşgul etmeye başladı. Yukarda gördüğünüz ekran görüntüsü da Samsung’un çıkarmayı planladığı saatin ta kendisi.

Koreli internet sitelerinde paylaşılmaya başlayan akıllı saat, akıllı saatin ana ekranında nasıl bir görüntüyle karşı karşıya geleceğimizin habercisi niteliğinde.  Nerden bildiğimiz sorusuna gelecek olursak resimlerin çözünürlüğü 500×500 boyutunda ve başka bir şey olmayacak kadar ufak bir boyut.

Resimdeki cihazın ismi Galaxy Altius olarak nitelendiriliyor fakat tuhaf olan şu ki, Altius çıkacak olan Galaxy S 4’ün de kod adı olarak söyleniyordu. Muhtemelen akıllı saat Samsung’un Nisan ayının 15’inde düzenlenecek olan lansmanında açıklanacak ve o vakte kadar çıkacak olan söylentiler ışığında bizler de sizleri aydınlatmaya çalışacağız.

samsung akıllı saat

Basit olarak değerlendirmek gerekirse, Samsung ve Apple telefon rekabetlerinin yanı sıra akıllı saat sektöründe de birbirlerine kök söktürecek gibi görünüyorlar. Yarışa ilk Samsung katılacak gibi görünüyor fakat fark eder mibilinmiyor. Keza Sony’nin SmartWatch akıllı saati ve Motorola’nın Motoactv akıllı saati halihazırda piyasada satılıyor ve belki birçok kişi bu yazımız vesilesiyle bunu öğrenecek. Belki de esas rekabet iWatch’un çıkmasıyla başlayacak.

Tabi ki teknolojide en önemli unsurlar sunulan cihazın fonksiyonları, dizaynı ve ücreti. iOS altyapısıyla sunulacak olan (proje hakkında çok az bilgi olsa da artık kesin gözüyle bakılıyor) iWatch’un çalışma ekibinde 100 kişilik bir takımın çalıştığı düşünülürse, esas rekabetin iWatch’un piyasaya gelişiyle başlayacağı kesin gibi. 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir