Samsung’dan Blackberry’e Dev Teklif

Reuters’de yer alan bir habere göre Samsung tarafından geçtiğimiz günlerde Blackberry’e muazzam bir satın alma teklifi geldi. Konuyla ilgili olarak yapılan bir alıntıda, gazetenin iddiası Koreli elektronik vdevi Samsung’un 7.5 milyar dolarlık bir teklifle Blackberry’nin kapısını çaldı.

Konuyla ilgili pek fazla bilgi olmasa da, iki şirketin yetkililerinin yöneticilerinin dışındaki kişilerin geçtiğimiz hafta bir araya gelerek konuyla ilgili görüşmeler yaptığı, iki tarafın da danışmanlar aracılığıyla bu görüşmeleri gerçekleştirdiği ve Samsung’un Blackberry’nin özellikle patentleri için şirkete talip olduğu bilgisine ulaştık.

Samsung’un teklifinin, 13.35 dolar ile 15.49 dolar fiyat aralığı arasında veya Blackberry’nin geçerli işlem fiyatının %38’i ile %60’ı arasında olduğu, haberlerde geçen bilgilere göre Kanadalı firmanın hisse senetlerinin ise en yüksek oranının %29’dan 12.56 dolar olduğu (Haziran 2013’ten beri en yüksek rakam) belirtildi.

Orijinal adı Research In Motion (RIM) olan Blackberry firması, 1984 yılında iki yönlü bir çağrı teknolojisi üzerinde odaklanmak suretiyle kurulmuştu. Daha sonraları teknolojinin de gelişmesiyle akıllı telefon üreticisi olarak yoluna devam eden firma son zamanlarda piyasada tutunamayarak iflasın eşiğine geldi ve bu iflastan kurtulma yolunda dönüş çabaları tam gaz devam ediyor ve bu çaba işe yarayacak gibi görünüyor.

Güncelleme: Son olarak Blackberry’nin bu raporu inkâr ettiğine dair haberler CNN haber bültenlerinde yer almakta.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir