Samsung’dan iPhone 6 ve ApplePay’e Cevap Geldi

Samsung tarafından biraz gecikmeli de olsa, İspanya’nın Barselona şehrindeki Mobil Dünya Kongresi’nde iPhone 6’ya cevabını yeni amiral gemileri olan Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerini tanıtarak verdi. Galaxy S5’in çıkarılmasıyla satışlarda oldukça hayal kırıklığına uğrayan Kore firması bakalım 10 Nisan’da satışa sunulacak olan Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modelleriyle beklediği satış modellerine yaklaşabilecek mi?

Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinin ikisi de 5.1 inç quad HD ekrana sahip, ikisinde de 2.1 GHZ çift çekirdekli işlemci var ve Android 5.0 Lollipop işletim sistemine sahip, ikisinin de 16 megapiksel OIS arka ve 5 megapiksel ön kamera mevcut.

İki cihazı birden tanıtmak aslında Samsung’un şimdiye dek pek yaptığı bir şey değildi fakat Apple’ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinin ikisini birden tanıtmış olması Kore firmasını da anlaşılan etkilemiş.

Galaxy S6 modellerinin ekran boyutları halefleri olan Galaxy S5 ile aynı boyutta olup çözünürlükleri 1920 x 1080 pikselden 2560 x 1440 piksele yükseltilmiş. Samsung’un verdiği bilgilere göre S6 modellerinin ekran parlaklığı S5’ten %25 daha fazla ve daha iyi dış ortam görünürlüğü sağlamakta.

galaxy-s6

Galaxy S6’da da klasik Samsung tasarımı tercih edilmiş ve çizgilerin dışına pek çıkılmamış fakat tasarımsal açıdan bakıldığında ana ekran tuşuna ek olarak geliştirilmiş bir parmak okuyucu eklenmiş, bataryası eskisi gibi çıkarılabilir değil ve Android kullanıcılarının alışkın olduğu gibi microSD kart desteği mevcut. Özeleştiri yapacak olduğumuzda, Galaxy S6 modellerinin alt kısımları iPhone 6 modellerinin alt kısımlarını andıracak şekilde tasarlanmış. Öte yandan Galaxy S6 modelleri ile birlikte gelen kulaklıklar Apple’ın Earpod kulaklıklarına çok benziyor.

galaxy-s6-kulaklık

Galaxy S6 Edge modelinin tasarımına göz attığımızda, alışılagelmiş akıllı telefon modellerinin dışında, ilk defa Note 4 ile gelen yuvarlanmış köşesi ile birlikte tasarlanmış.  Sadece görünüş olarak değil, kullanım açısından da kullanıcıların bildirimlerini görebileceği ikincil bir ekran olması özelliğiyle bu köşe detayı akıllı cihazlara albeni katıyor.

Samsung tarafından verilen bilgide, Galaxy S6 bataryasının iPhone 6’nın bataryasından iki kat daha hızlı şarj olduğu belirtiliyor. İki modelin de kablosuz şarj olma özelliklerinin bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Samsung tarafından Dünya Mobil Kongresi’nde tanıtılan bir diğer özellik de Samsung Pay oldu. Apple Pay alternatifi olarak Samsung tarafından tanıtılan mobil ödeme sistemi Galaxy S6 modellerine iki farklı şekilde entegre edilmiş: NFC ve Manyetik Gizli Taşıma (MST). Kullanıcıların yapması gereken Samsung Pay uygulamasını açmak, bir kart seçmek ve parmak izi sensorunu kullanarak ödemeyi gerçekleştirmek. Smasung’un yaklaşık olarak 30 milyon mağazada Samsung Pay’i kullanmayı hedeflediğini de belirtmeden geçmeyelim.

Samsung Pay’in Amerika ve Güney Kore’de bu yaz, Avrupa ve Çin’de de daha sonraki zamanlarda faaliyete geçeceği belirtiliyor.

Samsung’un yeni akıllı telefonları hakkındaki görüşlerinizi bekliyoruz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir