Saurik’ten Açıklama

iOS cihazlar için bambaşka bir yeri olan jailbreak kavramı beraberinde bir diğer kavram olan Cydia‘yı getiriyor. Zaten jailbreak ile amaçlanan da cihazlarda Cydia uygulamasını görmektir. iOS 6.0 ve 6.1.x cihazların hemen hemen tümünü aynı anda jailbreak’a kavuşturan evad3rs ekibinin geliştirmiş olduğu son araç evasi0n jailbreak aracı kendi içinde bir rekora da imza attı. 

Cydia’nın kurucusu Jay Freeman (Saurik)’ın açıkladığı son rapor da evasi0n jailbreak aracının başarısını ortaya net olarak koymaya yetiyor. Saurik’in açıklamasına göre iOS 6.x yüklü olarak Cydia’nın yüklü olduğu iOS cihaz sayısının 14 milyon olduğu duyuruldu. Bu rakamda en büyük katkıyı şüphesiz iOS 6 için untethered jailbreak’ın uzun zamandır beklenmesi ile beraber aynı şekilde jailbreak ile ilk defa tanışan A5 diye tanımlanan cihazların da aynı araç ile jailbreak’e kavuşmalarının etkisi büyük. 

Evasi0n jailbreak yayınladığı ilk 10 dakika içinde tam 100.000 kullanıcıya ulaşmış ve sadece dört gün sonra bu sayı 4 milyona ulaşmıştı. Her ne kadar A4 cihazlar için iOS 6 tethered jailbreak için Redsn0w ve Sn0wbreeze araçları beklentileri eksikte olsa karşılarken A5 cihazların tethered jailbreak’ten bile mahrum olmaları, evad3rs ekibinden olan planetbeing, pimskeks, pod2g, MuscleNerd’in çabaları ile evasi0n jailbreak aracı ile son buldu. 

Eğer halen iOS 6.x jailbreak yapmamış olan varsa hemen yapmalarını tavsiye ederiz. 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir