Selectmoji İle Emojilerinizi Düzenleyin

Emojiler artık anlık mesajlaşmaların olmazsa olmazları haline geldi ve bu mesajlaşmaların en eğlenceli kısmı oldular. Akıllı telefonlar ile klavyelerin içine giren ve güncellemelerle git gide sayısı artan bu emojiler kolaylık açısından akıllı telefonların klavyelerine kadar geldi.

iOS klavyelerinde bulunan emoji sekmesinde bilindiği üzere Sık Kullanılanlar” bölmesi yer alıyor ve bu bölümden en çok kullandığınız emojileri rahatlıkla seçebiliyorsunuz.

Peki, bu bölümde sık kullandığınız emojilerden ziyade kendi dilediğiniz emojilerin bulunmasını istemez miydiniz? Evet dediğinizi duyar gibiyiz.. Eğer siz de kendi seçtiğiniz emojilerin listenin en başında bulunmasını istiyorsanız Cole Cebral tarafından geliştirilen Selectmoji tweaki tam size göre.

Selectmoji tweaki aslında kendisinden bir süre daha önce geliştirilmiş olan FavoriteEmojis tweakiyle hemen hemen aynı işlevi görüyor. Ayarla menüsünde düzenleyebileceğiniz bir sekme bulunuyor ve bu menüden 30 taneye kadar tweaki klavyenizin baş kısmına favori tweakleriniz olarak sabitleyebiliyorsunuz.

Favori emojilerinizi sıraladıktan sonra ayarla menüsünden çıktığınızda herhangi bir yeniden başlatma veya respring işlemi yapmanıza gerek kalmaksızın ayarlarınız uygulanmış oluyor. Daha önce kullanmamış olan kullanıcılar için blirtmiş olalım, FavoriteEmojis tweakini telefonunuza kurduğunuzda her değişiklik yaptığınızda cihazınıza respring yapmanız gerekiyor ki bu işlem belli bir süre sonra can sıkıcı hâl almaya başlayabilir. Bu yüzden Selectmoji tweaki yarışa 1-0 öde başlamış oluyor.

Selectmoji tweakinin bir diğer güzel yanı da 30’dan aşağı sayıda emoji seçtiğinizde herhangi bir karışıklığa mahal vermeden değişikliklerinizi sağlayabiliyor olmanız. Öte yandan FavoriteEmojis tweakine baktığımızda tam 30 emoji seçmeniz gerekiyor aksi takdirde düzgün bir görüntüleme elde edemiyorsunuz ve karışık bir görüntü ortaya çıkıyor.

Hangi tweaki kullanmak istediğiniz elbette size kalmış fakat iki tweaki de karşılaştırarak kullanıcıları doğru olanı seçmeye yöneltmeyi kendimize şiar edindik.

Selectmoji tweaki Cydia’nın BigBoss reposuna 1.00 dolardan satılmakta olup orijinal bir tweak kullanmak isteyenlerin pek de önemsememesi gereken bir rakam olduğunu düşünüyoruz. Öte yandan FavoriteEmojis tweaki de 0.99 dolar ile 0.01 dolar önde J

Öetle iki tweak de aynı işlevi görse de Selectmoji tweaki detaylı olarak ele alınmış olması ve kalitesiyle bir adım önde görünüyor. Her iki tweakin de sadece iOS 10 cihazlarda çalıştığınız belirtmekte fayda var.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir