SEO’ya Uygun Makale Yazmak

Seo'ya Uygun Makale YazmakHepimiz yazdığımız yazı, makale, anlatım tarzındaki içeriklerimizin çok daha fazla kişiye ulaşmasını arzu ederiz, bu bizim için en güzel karşılık ve en gerçekçi teşekkür anlamına geldiğinden ayrıca yazdıklarımıza teşekkür beklemez sadece yazılarımıza rağbet edilmesini isteriz. Böyle bir hedef edindikten sonra, bizi bu hedefe taşıyacak olan bir çok faktör olmasına rağmen biz sadece arama motorlarına uygun ve indexlenmesi sonucunda da bizi istediğimiz kelimelerde daha iyi bir yere taşıyacak olan seo’ya uygun makale yazmak konusuna değineceğiz.

Makalemizi yazarken de kullanacağımız temel bir arama kelimesi belirleyecek ve yazımızı bu kurgu üzerine oluşturacağız. Belirlediğimiz hedef kelimemiz  “Joomla SEO” olsun ve yazımızı da bu yönde yazarak yapılması  ve yapılmaması gerekenleri joomla seo odaklı olarak belirleyelim. Her ne kadar hedefimiz joomla seo olacak olsa da alt kelime olarak baz aldığımız kelimemiz salt seo kelimesi olacaktır. Fakat başlığımızın hedefini de göz ardı etmeksizin, makale yazma konusunda örneklik teşkil etmesine özen göstereceğiz.

Konunuza ne kadar hakimsiniz?

İyi bir makale yazmanın yolu öncelikle yazılacak konuya olan hakimiyetmize bağlıdır, biz yazacağımız konu hakkında ne kadar bilgiliysek o denli ilginç ve okunası bir makale yazacak olmamız muhtemeldir. Söz konusu joomla seo olunca bu konuda iyi ve kaliteli bir bilgi birikimine sahip olmanız her şeyden önce bu yazınızın daha çok kişiye ulaşması, ulaşan kişilerin de bu yazınızı sosyal paylaşım platformlarında daha çok paylaşacağı anlamına geleceğini unutmayın.

Yazınızın görünümü korkutmasın!

Yazacağınız makalelerinizin çok uzun ve dolanbaçlı cümlelerden oluşmamasına özen gösterin, herkesin okumasını istediğiniz yazılarınızı yine herkesin anlayacağı üslup ve sadelikte yazılmasına özen göstermelisiniz. Bunun seo ile ne alakası var diye düşünebilirsiniz, ama seo’nun gerekliliklerinden bir tanesi de insanları olabildiğinden daha fazla o sayfanızda tutmanızdır. (sayfa değeri açısından) Bir diğer korkutucu sebep ise yazınızın haddinden fazla uzun olması, yazınızda çok az ya da hiç paragraf kullanmamanızdır. Sık sık paragraf atlamaya ve yazınızı bir blok halinde değil de göze daha hoş geleceği için paragraflara bölmek suretiyle yazmalısınız. Tek bir paragraftan oluşan uzun bir yazıya baktığınızı düşünün ve size ne hissettireceğini…

Aslında sizlere seo’ya uygun makale yazmak konusunda anlatım yapacağımı ve seo için yazılarımızda nelere dikkat edeceğimizi belirtecektim. Ancak, buraya kadar yazdıklarımla farkettiğiniz ve farketmedikleriniz ile beraber yazıomızı da amacına ulaştırmış olduğumu düşünüyorum. “Size joomla seo nasıl yapılır” diye bir konu anlatmayıp tam aksine başlığımızın doğrultusunda bir yazının nasıl yazılacağını anlatacaktım. O zaman, bu açıdan bakıldığında yazımızın amacına, yani seo’ya uygun bir şekilde yazıldığını görebiliriz.

Yazımızın içinde dediğimiz gibi, yazdığınızın herkesin anlayacağı şekilde olmasına özen göstermemiz gerektiğini belirtmiştik. O zaman bu sözümüze önce biz sahip çıkalım ve yazımızın seo kriterlerine uygunluğu noktasında nelere dikkat ettiğimizi maddeler halinde görelim.

Joomla SEO kelimesi ile seo‘ya uygun makale yazımı incelemesi;

  • Bu yazımızda seçtiğimiz başlığın konumuz ile direk bağlantılı olduğunu göreceksiniz.
  • Yine yazı başlığımızın makalemiz içinde bir kaç yerde daha geçtiğini gözlemleyebilirsiniz.
  • Yazımıza resim eklediğimizde resimin alt açıklaması olmasına dikkat etmelisiniz ki yukarıdaki resmin üzerine farenizle geldiğinizde açıklamayı göreceksiniz. Tabi aynı şekilde verdiğim linklerin de açıklamalı olduğuna dikkat edin.
  • Arama motorları için önemli olan “H1 ve H2” gibi et,ketleri uygun şekilde kullandığımı görebilirsiniz.
  • Hedeflediğim kelimeleri veya cümleleri farklı farklı yerlerde kullandım ve gerektiğinde kalın (bold), gerektiğinde renkli, gerektiğinde alt çizgili ve bazen de sitemde yer alan diğer yazılara linklediğimi görebilirsiniz.
  • Görünüm açısından okunası bir yazı yazma anlamında yine yazı içinde belirttiğim kriterlere uyduğumu tespit edebilirsiniz.
  • Makalemin anahtar kelimeleri ve açıklama cümlesini bu sayfanın kaynağına baktığınızda kullanmış olduğumu göreceksiniz. (title ve description etiketleri arasına bakınız)
  • Makalemin sonunda, en altta anahtar kelimeleri kullandığımı göreceksiniz.
  • Ve son olarak kullandığım anahtar kelimelerimin kullanım yoğunluğuna dikkat ederek, yazı karakterlerimin toplamının, seo veya “joomla seo” kelimelerinin kullanımk sıklığına bölünmesi ile elde edilecek olan yüzdenin “%5” miktarını geçmemesine dikkat ettim.

Umarım, yazının bizatihi kendisi ile yukarıda maddeler halinde yazdığım özellikleri beraber değerlendirdiğinizde seo’ya uygun makale yazmak konusunda sizlere faydalı olduğumu düşünüyorum. Tabi eksikliklerim ve hatalarımın da olabileceğini düşünerek konu hakkında yorumlarınızı da beklediğimi unutmayın.

Not: 10 dakika sonra Seo’ya uygun makale yazmak konusunda google arama sonucu 🙂

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir