Shure SE 535 Kulaklık İncelemesi

Müzik sizin için neyi ifade ediyor? Ne tür müziklerden hoşlanırsınız. Sizin için ne kadar önemli? Hayatınızın ne kadarında müzik var? Bu soruların hepsine Shure SE 535 farklı bir bakış açısı getiriyor. Bu soruların anlamlarını sizin için değiştirecek kadar yeni bir perspektis sunuyor. Müziğinizi iPhone‘unuzda taşıyorsanız İphone’nuzda hep yanınızdaysa bundan sonra bunların yanına yeni bir aksesuar daha eklendi demektir. Shure SE 535. Muhtemelen bu yazıyı okuyorsanız iPhone‘nunuzun yanında gelen kulaklık size yetmiyor ve yeni arayışlar içindesiniz. O zaman bu yazı tam size göre. Başlayalım mı?

Shure SE 535 Kulaklık

Her zaman olduğu gibi önce genel özellikler:

  • Her bir yönde 2 woofer ve 1 tweeter’dan oluşan armatür sürücüler mevcut.
  • Hassasiyet: 119db
  • Empedans: 36ohms
  • Gürültü engelleme: 37db
  • Frekans aralığı: 18hz-19khz
  • Konnektör: 3.5mm standart jack

Kutu içeriği:

Aşağıda resimlerde gördüğünüz gibi zengin denilebilecek bir kutu içeriğine sahip.

Shure SE 535 Kulaklık

Güzellik ayrıntılarda gizlidir derler. Shure SE 535 bu sözü oldukça iyi tanımlamakta. Aslında incelemeleri mi maddeler halinde pek sıralamam ancak ayrıntı fazla olunca daha net anlaşılabilmesi açısından sizin için maddeler halinde sırlamak istiyorum.Shure SE 535 Kulaklık

Shure SE 535 Ayrıntılar:

  • Yukarıda resimde gördüğünüz gibi Shure SE 535‘in her yönünde 3 adet armatür sürücü bulunmakta. Farklı ses frekansları daha ayrıntılı almak için 2 adet woofer ve 1 adet tweeter’dan oluşan sürücüler bulunmakta.
  • Kulaklık kablolarını istediğiniz gibi yuvalarından çıkarabilirsiniz, dolayısıyla bu kulaklığın uzun bir ömrü var. Kablolarına bir şey olması halinde değiştirebilirsiniz.
  • Kablolar kevlar destekli olduça sağlam duruyor, tek eksiği bana göre oldukça uzun ve hantal duruyorlar tabi bakış açısı sizin artı bir özellik olabilir.
  • Kutu içeriğinden bahsetmiştik, kulağınıza göre farklı uçlar mevcut, sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum ancak kulaklarınıza tam manası ile oturmaması halinde piyasada farklı alternatifler mevcut.
  • Kulaklığın çıkarılabilir kısmıları 360 derce dönmekte dolayısıyla kulağınızın şeklini almakta ve sizi kesinlikle rahatsız etmiyor

Shure SE 535 Kulaklık

  • Gelelim ses kalitesine. Bilmem nasıl anlatsam? Kafanızda birşeylerin canlanması için neler söylemem gerekir. Yoksa yaşamanız mı lazım! Son söylediğim sanki gerçeği anlatıyor. Size birkaç yorum o zaman. İphone’nunuzun playlistinde hangi parçalar var bilmiyorum ama Shure SE 535’i dinlemeye başladığınız zaman pişmanlıklarınız gelecek aklınıza,muhtemelen daha önce bu kulaklığa neden sahip olmadığınızla ilgili pişmanlıklarınız, daha önce müzik dinliyorsanız şimdi dinlediğiniz nedir? Uzayıp giden pişmanlıklar ve sorular sinsilesi? Abartıyor muyum bilmem ama İphone’nun yanında gelen standart kulaklık ve bu kulaklık arasındaki farklı çok net bir şekilde ifade etmek gerekirse Lamborgini ve Renault arasındaki fark en azından kafanızda bir resim canladıracaktır.
  • Ergonomi konusunda Shure SE 535 gerçekten çok başarılı. Tabi kişisel İEM’leri bunun dışında tutuyorum.
  • iPhone için ayrıca bir kablos satılmakta,aşağıda resimlerde gördüğünüz gibi, mikrofon ve kontroller mevcut.

Shure SE 535 Kulaklık

Harici olarak bu kablonun yaklaşık fiyatı 75USD

Kulaklığınız fiyatı ise biraz tuzlu. 850USD fiyatı var

Değer mi peki? Bence kesinlikle evet, ama müziğe olan aşkınız size son kararı vermede büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

Bu kulaklık kalite konusunda bu fiyatı ile son durak mı? Tabiki hayır sade bir başlangıç olduğunu söyleyebilirim. Bütçeniz sizi son durağa götürecektir. Yani birkaç İphone tutarında paranız cebinizden çıkabilir. Alternatifler oldukça fazla. Tabi bu sıraladıklarımız yukarıya doğru olan alternatifler. Birde ülkemizde meşhur olan ne alırsan bir milyoncular var.☺ Karar sizin. Sonucu aslında size söylemiş oldum karar tamamen sizin. Almak yada almamak bütün mesele bu. Başka bir incelemede görüşmek dileğiyle.

Yazan: Ömer AYDOĞDU

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir