SIM Lock, Unlock, Factory Unlock Nedir? Nasıl Yapılır?

SIM Lock yani Sim Kilidi, cihazınızı aldığınız ülke ve GSM firması tarafından, farklı GSM firmalarının sim kartlarını kullanamamanız amacıyla özellikle kontratlı telefonlara konulan bir tür kısıtlamadır. Örneğin Vodafone İngiltere’den aldığınız bir iphone’u sim kilitli ise sadece Vodafone sim kart ile kullanabilirsiniz, Turkcell hat taktığınızda çalışmayacaktır. Sim Lock, Unlock, Factory Unlock nedir, nasıl yapılır bunları öğrenmeden önce bu kelimelerin ne anlama geldiğini öğrenmemiz gerekmekte.

sim-lock-unlock-factory-unlock.jpg

Sim Lock: Sim Lock, kelime anlamı olarak sim kilidi manasına gelmektedir ve sim kilitli bir telefon unlock yapılmaya ihtiyaç duymaktadır.

Unlock: Telefonunuzdaki sim kilidinin kaldırılması işlemidir. Unlock işlemi sonucunda telefonunuz sim kilitsiz hâle gelir ve istediğiniz hatla kullanabilirsiniz.

Factory Unlock: Konunun başında da belirttiğimiz gibi bazı telefonlar, fabrikada üretilirken GSM firmalarına özel olarak üretilirler ve sadece o GSM firmasının sim kartı ile birlikte kullanılabilirler. Factory Unlock olan cihazlar ise, herhangi bir GSM operatörüne ait olmaksızın üretilirler ve dilediğiniz hatla kullanabilirsiniz.

Ultrasn0w Fixer ile Unlock işlemi için aşağıdaki bağlantıyı takip edebilirsiniz:

Ultrasn0w Fixer ile iOS 5.1 Unlock Yapma

2 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir