Apple Sim Yuvası Patentini Aldı

Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, “sim kartın cihaza kolayca takılıp çıkarılmasını” sağlayan sim kart çözümünün patenti Apple’a verildi.

Sim kartın yanlış bir şekilde takılma durumunda kırılmasını engelleyen sistem, mekanik bir performans sağlıyor. Apple’ın patentlerini takip eden ve açıklayan PatentApple bloğu tarafından yapılan açıklamada, Nokia ile Apple arasındaki savaşın ışığında, minyatür sim kartların geleceği açısından sistem, stratejik olarak önemli bir patent olarak görünüyor.

Sim-eject.jpg

Bilindiği gibi iPhone üreticisinin önemli bir Nano Sim patenti bulunuyor.

PatentlyApple’ın verdiği bir diğer bilgide, patent başvurusunun elektronik cihaz olarak alındığı, bu kapsamda iPad, MacBook veya herhangi bir elektronik cihazda kullanabileceği söyleniyor.

İlk olarak 2010 yılının üçüncü çeyreğinde bu patent için başvurulduğu biliniyordu. Paten başvurusunun yaratıcıları ise Apple mühendisleri olan Zheng Gao, Benjamin Rappoport ve Steve McClure.

apple patent mini sim yuvası

Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü tarafından %40 daha ufak olan sim kart endüstri standardı olarak Haziran ayında kabul edilmişti. Nano Sim kart kullanılan ilk cihaz ise geçtiğimiz Eylül ayında piyasaya sürülen iPhone 5.

Nokia ve diğer firmalar tarafından yapılan kart patentleri de şu an onay aşamasında. Yine de Apple’ın aldığı bu patent anahtar olup devamının geleceğini gösteriyor olabilir mi?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir