Siri Kişisel Asistan Diğer iOS 5 Cihazlara Gelebilir

iPhone 4S tanıtımı ile kendisini de tanıma fırsatı bulduğumuz Siri teknoloji, cebimizde taşıyabileceğimiz sanal asistan olarak sesli komutlarımıza yanıt vererek belirttiğimiz görevleri bizim adımıza yapacak şekilde geliştirildi. Tabi bu özellik Apple’ın açıklamasına göre sadece iPhone 4S’te yer alacak bir özellikti. Aslında böylesi güzel bir teknolojiyi sadece bu modele hapsetmek diğer iDevice kullanıcıları için üzücü bir haberdi. Ancak Apple’ın ürün pazarlama stratejilerinden birisi de bu olduğundan kullanıcı tarafı onlar için pek önemli değildi.

Ancak iDevice hacker’ları bu teknolojiyi diğer iOS 5 kullanan cihazlara taşımak için sistemi incelediklerinde bizleri sevindiren bir sonuçla karşılaştılar. Siri iPhone 4S’in A5 işlemcisine göre özel olarak yapılandırılmamıştı. Bu da diğer iOS cihazlara Siri’yi taşımak için çok önemli. Bilindiği gibi Apple bazen uygulamaları sadece kodladığı sistem bazında sadece bir yahut belli cihazlara özel kodluyor ve bu kodda kırılması zor bir şifreleme ile korunuyordu.

Böylelikle cihaza özel üretilen bir uygulama sadece o cihaza özel oluyor. Fakat en azından bu aşamada Siri’nin diğer iOS cihazlarına da girebilmesinde önemli bir kolaylık oluyor ki ilerleyen günlerde bu yönde haberleri sıklıkla duyacak gibiyiz.
Umarız bu haberle beraber Siri’yi diğer cihazlarla buluşturacak olan haberi de alırız. Bu konuda çalışmaları için ih8sn0w isimli hacker’a (sn0wbreeze jailbreakin üreticisi) başarılar diliyoruz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir