Skype Grup Konuşmalarındaki Sesli Bildirimleri Devre Dışı Bırakın

Skype uygulaması mobil cihazlarda ve bilgisayarlarda çalışırken, toplantılar, ortak çalışmalar ve görüşmeler için kullanabileceğiniz, doğum günü kutlamaları, anlık mesajlaşmalar ve görüntülü gurup çağrısı özelliklerinden yararlanabileceğiniz son yılların en popüler ücretsiz uygulamalarından biri. Ancak bazen kullanıcıların rahatsız olduğu durumlar ortaya çıkabiliyor.

Gurup Konuşmalarında siz toplantıdayken veya bir gurup görüşmesindeyken sürekli gelen bildirim sesleri toplantınızı bölebilir ve size rahatsızlık verebilir. Böyle bir durum da yapmanız gereken bildirimlerinizi sessize almaktır. Böylece gelen mesajlarınızı göreceksiniz ancak bildirimler sizi rahatsız etmeyecek.

1. Yöntem: Skype Gurup Konuşmalarındaki Sesli Bildirimleri Devre Dışı Bırakın
Skype gurup konuşmalarındaki sesli bildirimleri devre dışı bırakabilmek için kullanabileceğiniz iki farklı yöntem var.

Bu yöntemlerden ilki sessize almak istediğiniz gurubun üzerine geliyorsunuz ve sağ tıklıyorsunuz. Sonra Kişisel Bilgilerini Göster seçeneğini buluyorsunuz.

Gurup profilini görebileceğiniz bir sayfa açılıyor ve Yeni bir şeyler olduğunda bana bildir seçeneğinin yanında yer alan işareti kaldırıyorsunuz. Yaptığınız bu işlemle sizi sürekli rahatsız eden bildirimleri kapatmış oluyorsunuz.

2. Yöntem: Skype Gurup Konuşmalarındaki Sesli Bildirimleri Devre Dışı Bırakın
İkinci yöntem ise sohbet penceresinin içinde yer alan, mesajlarınızı yazdığınız alanın içine bir kod eklemek. Mesaj yazdığınız alanın içine /alertsoff veya /alertson yazarak bildirim sesini açıp kapatabilirsiniz. Bildirimleri kapatmak için /alertsoff kodunu kullanmalı, bildirimleri açmak için ise /alertson kodunu kullanabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir