Sony Playstation 3 Şifresi Kırıldı

Playstation 3 hackersKüçük bir Alman hacker grubu olan ve kendilerine “fail0verflow” adını veren grup geçtiğimiz günlerde düzenledikleri 27. Kaos İletişim Kongresi’nde Sony Playstation 3’ün elektronik kilitlerini kırarak cihazın tüm kopya oyunlarını çalıştırabilir hale gelmesini sağladı. Bilindiği gibi cihazın ana diskine dışarıdan erişimi engelleyen ve sistemin kopya oyunları algılaması ile bu oyunların çalışmamasını sağlayan güvenlik kilidi böylelikle kırılmış oldu. Buna göre internet ile fazlaca haşır neşir olan bir kullanıcı toplayacağı bilgilerle kendi custom firmware (kişisel işletim sistemi)’ini oluşturarak cihazda kopya oyunları çalıştırabilecekler.

fail0verflow hacker grubu hayli enteresan bir grup olmakla beraber aynı zamanda güvenlik kilidini kırdıkları Playstation3 için herhangi bir jailbreak yazılımı yayınlamaksızın sadece sistem erişim anahtarlarını yayınladı. Bu grup aynı zamanda geçen senede adını Nintendo’nun oyun konsolu olan Wii’yi de hacklemiş ve adından söz ettirmişti.

Apple’ın belalısı olan Geohot geçtiğimiz zamanlarda yayınlamış olduğu jailbreak uygulaması ile herkesin playstation 3’ü kırabilmelerini sağladığı gibi yine kendi geliştirdiği bir metod ile geçtiğimiz günlerde Sony Playstation 3’e ait güvenlik kilidini kırarak nette yayınladı.

Kaynak: BBC

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir