Sosyal Ağlar Zekileştiriyor!

Siz bu yazıyı okuduğunuz sırada dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan yaklaşık 350 bin kişi kendi favori sosyal ağları ile durumunu güncelliyor olacaktır. Bunun yanında içinde 8 milyona yakın insan da bu güncellenen durumları okumaktadır. Tahmin ediyoruz ki, muhtemelen siz de herhangi bir sosyal ağı her gün kullanıyorsunuz. O zaman, sizi tebrik ediyoruz, çünkü sosyal ağlar doğru amaçlarla kullanıldığında zekanızı geliştiriyor!

Böylece, ne kadar çok arkadaşınız varsa, zekanızın gelişimine o kadar katkıda bulunuyorlar. Yani, sosyal ağlarda çok dostu olan insanların beyin hücreleri daha aktif oluyor ve insanların ismini ve yüzünü hatırlama yeteneği daha çok gelişiyor.

Fakat bilim adamları bu durumun nedenini tam olarak tespit edememişlerdir. Bazı bilim adamları, Facebook’ta arkadaşlarla iletişimin beyin hücrelerini geliştirdiğini, diğerleri ise beyinlerinin bu parçacıkları gelişmiş insanların daha çok sosyal olduğunu düşünüyor. Bunun için bilim adamları bir grup Facebook kullanıcısını uzun süre izleyerek, onların beyinlerinde olan değişiklikleri tetkik edecekler.

Bu çalışmalar, tahmin edildiği gibi neticelenirse, internet ve sosyal ağların bu işlevleri, küçük yaşlardaki çocukların da doğru bir şekilde sosyal ağlardan istifade etmesine bir teşvik olacak gibi duruyor. Tabi sosyal ağların olumsuz etkilerini de unutmamak gerekiyor. Çalışmalar sonuçlandığında bu konuyla da ilgili bilimsel önlemler sunulacaktır diye tahmin ediyoruz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir