Spotify, Apple Music İle Yarışmaya Devam Ediyor

Microsoft’un müzik servisi olan Zune’un kapatılmasıyla birlikte sektör içerisinde belirli müzik şirketleri kaldı. Pastanın büyük bir kısmına sahip olan Spotify ve Apple Music kıyasıya bir mücadele içerisindeler.

iOS 9 ile birlikte güncellenen Apple Music tanıtıldıktan sonra Spotify’ın da çizgisinde gözle görülür bir yükselme yaşandı. Bir diğer deyişle Apple Music’in yeni tanıtımı Spotify’a da yaradı diyebiliriz.

Apple Music kullanıcılarına 27 milyon müzik sunarken, Spotify’da ise bu rakam 20 milyon civarında. Fakat sosyal medya etkileşimi ve reklam çalışmaları ile Spotify bu 7 milyonluk müzik farkını kolay bir şekilde kapatabiliyor.

Apple Music daha çok müzik arşiviyle kullanıcıları kendine çekmeyi amaçlarken, Spotify ise farklı çizgisiyle daha ivmeli bir şekilde büyümeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz 1 ay içerisinde 11 milyon kullanıcıya ulaşan Apple Music de iOS 9 ile birlikte bu rakamı 15 milyona çekmeye çalışacak.

Geçtiğimiz ay 526 milyon dolar daha yatırım alan Spotify hem müzik arşivini hem de yazılımını geliştirmeye devam ediyor. ESPN, NBC ve ABC gibi ABD’nin önde gelen medya şirketleriyle de anlaşmalı olarak çalışan Spotify buralardan aldığı güçle kendinden söz ettirmeyi başarıyor.

Şu anda sektörde Apple Music, Google Music, Spotify ve Pandora One sıkı bir rekabet içerisinde olsa da önümüzdeki dönemlerde şirketlerin büyüme stratejileri çizgileri daha net bir hale getirecek. Haziran 2015 rakamlarına göre Spotify’ın 75 milyon üyesi var ve bunların 20 milyonu ücretli üye.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir