Starbucks’ın iPhone Uygulaması Güncellendi

Apple geçtiğimiz sonbahar Apple Pay üyesi olacağını ve ödemelerin bu yolla yapılacağını açıklamıştı. En son çıkan uygulama güncellemesiyle birlikte ünlü kahve zinciri artık ödemeleri Apple Pay yöntemiyle kabul edebilecek.

bugüne kadar Apple Pay yöntemiyle ödeme kabul etmemekteydi. Bunun yerine müşteriler kahve zincirinin çıkarmış oldukları uygulama aracılığıyla ödemeleri yapabilmekteydi.  Bu da uygulamadaki dijital kart aracılığıyla mümkün oluyordu. Dijital kart barista tarafından scan ediliyor ve ödeme gerçekleşiyordu. Artık son güncellemeyle birlikte iPhone kullanıcıları kredi yükleyip Apple Pay yöntemiyle ödeme yapabilecekler.

Apple Pay kullanmak demek, kredi kartlarıyla uğraşmamak veya starbucks kullanıcı adı ve şifrelerini girmeyle uğraşmamak demek. Eskiden Starbucks müşterileri uygulama aracılığıyla ödeme yapmak isterken bir sürü uğraş vermek zorundalardı. Apple Pay yöntemiyle direkt olarak store’dan kredi yükleyebilir, ödemeyi de bunun aracılığıyla yapabilecekler.

Ayrıca Stabuck kartı da Apple Pay kullanılarak rahatça yüklenilebilmekte. Touch Id ve parmak izi onayıyla aktarım hızlı bir şekilde gerçekleşebilmekte. Bu yöntem de Apple Pay kullanarak ödeme yapmaya alternatif bir yöntem.

Apple Pay sistemi u anda iPhone 6 ve iPhone 6 Pluslarda geçerli. Ayrıca iPad mini 3 ve iPad Air 2 ile de kullanılabilmekte. Bu sistem özellikle ABD’deki kullanıcıların ödeme yapabilmeleri için inanılmaz kolaylık sağlamakta.

Starbucks’ın yaptığı güncelleme sadece Apple Pay ile sınırlı değil. Menü sistemlerini geliştiren uygulama kullanıcılarına daha ayrıntılı ve hoş bir görüntü sunmakta.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir