Tanıtım: iPad Mini 3

Town Hall kampüsünde gerçekleştirilen iPad tanıtım etkinliğinde iPad Air 2 tanıtımının yanı sıra, iPad Mini’nin de yeni sürümü gün yüzüne çıktı. Büyük kardeşi olan iPad Air 2’nin tersine, iPad Mini performans ekolü değil keza yeni A8X çip, yeni 8 MP iSight kamera ve birçok yeni geliştirmeler bunda yok.

ipad-mini-3-özellik

Yukarıdaki görselde de görebileceğiniz üzere, iPad Mini 3 modelinde 7.9 inç ekran var ve cihazda 5 megapiksel iSight kamera mevcut. Öte yandan cihaz elbet de halefi olan Mini 2’ye göre daha geliştirilmiş durumda. Öyle ki, 802 11.n MIMO bağlantı ağı ve Touch ID mevcut. Öte yandan Apple cihazın işlemcisi hakkında henüz net bir bilgi vermiş değil.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılki tanıtımda da iPad Mini ikinci plana atılmış. Keza Phil Schiller iPad Air hakkında 15 dakikanın üzerinde konuştuktan sonra “…ve ayrıca iPad Mini için de bir güncellememiz mevcut” diyerek söze giriş yaptı ve yukarıdaki slaytı göstererek birkaç saniyelik tanıtımını yaptı ve geçti.

ipad-mini-3-wifi-fiyat

Her ne kadar cihazın üstünde çok fazla durulmuş olmasa da bu cihazı almak isteyen kullanıcılar mutlaka olacaktır. iPad Mini 3 almak isteyenler için fiyatlar geçen senekiyle aynı ve 399 dolardan başlıyor. iPhone’larda olduğu gibi iPad Minilerde de bu sene aynı yolu izlemişler ve 32 GB modelinin üretimini durdurmuşlar. İster 32 GB modelini isterseniz biraz daha pahalı olan 64 GB modelini tercih edebilirsiniz.

iPad Air 2’de olduğu gibi iPad Mini 3’te altın sarısı renginde üretilmeye başladı ve ön satışa sunuldu.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir