Elma Doktoru

iPhone, iPod iPad Teknik Servisi

Çar23052012

Son Güncelleme18:39:01

Geri Teknoloji Haberler Mandriva 2009 Yayınlandı

Mandriva 2009 Yayınlandı

Kullanıcı Değerlendirmesi: / 0
ZayıfMükemmel 

mandriva-logoGeçmişteki Ubuntu maceramın sonunda, genellikle pek yıldızımın barışmaması, sürekli Gnome iş istasyonuyla çökmeler yaşadığım bu linux maceramı neredeyse sona erdirecekken, karşıma Mandriva 2009 çıktı. Gerek kurulum kolaylığı, gerekse de bu sürümde gelen yeniliklerle çok daha sağlam bir şekilde ayakları yere basan bir Linux sürümü olarak algıladığım Mandriva 2009 şu anda benim favorim oldu.

Mandriva 2009'da sizleri pek çok yenilik bekliyor, bunların en dikkat çekenleri ise, KDE4'ün varsayılan olarak masaüstü şeklinde gelmesi, Gnome 2.24, OpenOffice ve firefox'un en güncel sürümleri olarak göz dolduruyor. Tabi bunların içinde, belki de en başta sayılabilecek özellik olan Mandriva Denetim Masası olsa gerek. Özellikle bu tip sistemlerle benim gibi yeni tanışmış olanların basit bir şekilde sistemin tüm ayarlarını ve yönetimlerini bu panelden yapabilmeleri çok önemli bir yenilik. Donanım desteği anlamında sizlerin yüzünü güldürecek kadar başarılı olan Mandriva 2009'un OneCD, PowerPack vb... gibi özel sürümleri de bulunmakta.

İsterseniz komple DVD'sini indirip hemen kuruluma geçebilirsiniz. Sistem gereksinimleri olarakta;

  • İşlemci: Herhangi bir Intel ®, AMD veya VIA işlemci.
  • RAM: 512MB minimum, 1GB recommended. RAM: 512MB minimum 1GB önerilir.
  • Hard disk: 2GB minimum, 6GB recommended. Hard Disk: 2GB minimum 6GB önerilir.
  • Graphics card: NVIDIA®, ATITM, Intel®, SiS, Matrox,VIA. Grafik kartı: NVIDIA ®, ATITM Intel ® SiS, Matrox, VIA. 3D desktop functionality requires an NVIDIA GeForce (up to 8800), ATITM Radeon 7000 to HD 3870, or Intel® i845 to x4500HD. 3 boyutlu masaüstü işlevleri (en çok 8800 için) bir NVIDIA GeForce gerektirir, ATITM Radeon 7000 HD 3870 ya da Intel ® i845 için x4500HD.
  • 3D acceleration is supported on most capable hardware. 3D hızlandırma en yetenekli donanım desteklenir. For more details, check the hardware compatibility database. Daha fazla bilgi için, donanım uyumluluk veritabanı kontrol edin.
  • Ses KArtı: All Sound Blaster, AC97 and HDA compatible cards are supported. Ses kartı: Tüm Sound Blaster, AC97 ve HDA uyumlu kartlar desteklenmektedir. Note: Creative Labs X-Fi cards are not currently supported. Not: Creative Labs X-Fi kartları şu anda desteklenmiyor.
  • DVD drive required. DVD sürücü gereklidir.
  • SATA, IDE, SCSI, SAS: most controllers are supported in non-RAID mode, and some are supported in RAID mode. SATA, IDE, SCSI, SAS: en denetleyicilerinde olmayan desteklenmektedir-RAID modu ve bazı RAID modunda desteklenir.

Türkiye'de Mandriva desteği adına yeni sayılabilecek ancak uzman arkadaşların yer aldığı Mandriva Türkiye.Org forumlarını da ziyaret ederek güncel sorunlar ve sorularınıza yanıtlar bulabilirsiniz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Joomla 1.5 Kolay Kullanım Rehberi

Joomla 1.5 Rehberi

Joomla 1.5'i öğrenmek hiç bu kadar kolay olmamıştı

Hiç bir kodlama bilgisine sahip olmaksızın kendi kişisel yahut kurumsal websitenizi yapmak için size lazım olan Joomla! ve Joomla 1.5 Rehberi