Telefonda SD Kart Hasarlı Sorunu ve Çözümü

Telefonlarımızın depolama alanları yetersiz kaldığında veya fotoğraflarımızı, videolarımızı veya dosyalarımızı depolamak istediğimizde SD Kartlara başvururuz. Telefonlarımıza ek olarak depolama alanı yaratan SD Kartlar oldukça kullanışlı olabilmektedir. Fakat bazı durumlarda SD Kartlar sıkıntı çıkarabilmektedir. Bunu da telefonumuza taktığımızda aldığımız uyarılar sayesinde öğrenebiliriz.

Telefonda SD Kart Hasarlı Sorunu ve Çözümü

SD Kart Arızaları

SD Kartlar oldukça küçük ve hassas parçalardır. Küçücük bu kartların içinde onlarca GB dosya barındırılabilmesinin yanında küçük bir hasarda SD Kart tamamen kullanılamaz hale gelebilmektedir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda SD Karta bir daha erişemeyeceğinizi düşünebilirsiniz ancak bazı yöntemler ile verilerinize ulaşabilmek mümkündür.

SD Kartınızı telefonunuza taktığınızda herhangi bir bildirim gelmiyorsa veya erişmeye çalıştığınızda SD Kart arızalı hatası veriyorsa aşağıdaki yöntemleri uygulayarak verilerinizi ve kartınızı belki kurtarabilirsiniz. Fakat %100 kurtarma garantisi bulunmamaktadır.

Bilgisayar Yardımıyla Veri Kurtarma

SD Kartlar USB aparatları yardımıyla bilgisayara bağlanabilir. Böyle bir aparat bularak SD Kartınızı bilgisayarınıza bağlayın. Muhtemelen bilgisayarınız SD Kartınızı algılayacaktır.

Eğer ki algılamazsa bağlantı uçlarında bir problem olabilir. SD Kartınızı girişlere zarar vermeyecek şekilde temizleyerek tekrar takın. Eğer ki yine algılamadıysa telefonculara ve bilgisayarcılara SD Kartınızı göstermeniz daha iyi olacaktır. Girişleri hasar vermeden düzelten biri olursa dosyalarınıza yeniden erişebilirsiniz.

Eğer ki SD Kart bilgisayarınızı algıladıysa dosyalarınıza erişmeye çalışın. SD Kartın içerisine girdiğinizde dosyalarınızı göremiyorsanız veri kurtarma yazılımları indirmeyi deneyebilirsiniz. Bu tür durumlar için özel üretilmiş olan kurtarma yazılımları bulunmaktadır. Dosyalarınıza erişebildiyseniz, bilgisayarınıza dosyalarınızı atın ve SD Kartınızı tamamen boşaltın. Daha sonrasında SD Kartınıza sağ tıklayarak biçimlendir seçeneğini seçin. Bu işlemi başlattıktan sonra SD Kartınızdaki tüm dosyaların silineceğini unutmayın. Biçimlendirme işlemi tamamlandıktan sonra kartınızı tekrar telefonunuza takabilirsiniz. Yüksek ihtimalle bu işlemden sonra telefonunuz kartınızı algılayacak ve sorunsuz kullanmaya devam edebileceksiniz.

Chdsk Komutu

Çevre birimlerinin problemlerini onarmak için Windows tarafından CMD üzerinden yazabileceğiniz bir komutla onarım işlemi yapabilirsiniz. SD Kartınızı taktıktan sonra Windows üzerinde CMD panelini yönetici olarak çalıştırarak “chdsk X:/x” yazmanız gerekmektedir. Buradaki “X:/x” ifadesi SD Kartınızın hangi sürücü olarak gözüktüğüne bağlı olarak değiştirilmelidir. Böylece arızalı SD Kart modellerini verilerinizi kaybetmeden onarabilirsiniz.

SD Kartınızı yukarıdaki yöntemleri uygulayarak tekrar kullanılabilir bir hale getirebilir ve dosyalarınızı kurtarabilirsiniz. Umarız dosyalarınızı kurtarmayı başarabilir ve kartınızı tekrar kullanabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir