Telefonlarını gerektiği kadar kullananlar daha mutlu bir hayat sürüyor olabilir mi?

Üretildiğinden bu yana sadece konuşmak için kullanılan telefon son yıllarda amacı dışına çıkarak bizlerin belki bir arkadaş belki anne veya baba yada bizleri motive eden kişi yada kişiler haline geldi. Gelişen teknoloji insanı küçük bir cihaza muhtaç hale getirdi. Evde, okulda, işte, arkadaş ortamında, yemekte hatta tuvalet ihtiyacında bile yanımızdan ayıramadığımız bir parça haline geldi.

İnsanoğlu sosyalleşme üzerine; birtakım işlerini çevresindekilerle diyalog halinde çözmeye dayanan kültüre sahiptir. Sorundan öte insanlarla vakit geçirmek yerine sadece telefona indirdiğimiz oyunlar insanı sahte mutluluklara götürüyor.

Yapılan bir araştırmaya göre telefon kullanımı olmaması gereken yaşa; okul öncesi dört yaşlara kadar indi. Bu şekilde kullanıldığı takdirde hem sağlığı olumsuz etkiliyor hemde insanların diğer insanlarla nasıl diyalog kuracağını yada toplum karşısında nasıl konuşması gerektiğini, konuşmaya nasıl başlanacağını bilmeyen bireylerin yetişmesine vesile oluyor.

asiri bagimli akilli telefon kullanimi

İnsanoğlu mutluluğu ancak kendi gibi insanlarda aramalıdır. Bir sorunu olduğunda telefona değil insana sorması gerektiği akıldan çıkmamalıdır. Teknolojik cihazlar sadece amacına göre kullanıldığında fayda sağlar. Uzun süre kullanılan telefon yorulan beynin dinlenemeyip, ruhsal bozuklukların gelişimini hızlandırarak insanları hasta ve mutsuz bir hayata iterek, sağlığı ve yaşamı olumsuz etkiliyor. İnsanlar daha mutlu olmak için telefondan ziyade dış çevre ile bağını koparmamalıdır. Eskilerinde dediği gibi “her şeyin azı yarar çoğu zarar. “

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir