Telefonunuzu Güncellemeden Tweaklarınızı Yedekleyin

Sitemizi ziyaret eden bir çok ziyaretçi İOS 6.1.2 ve sonrasında yapılan jailbreak hakkında sıkça soru soruyor. Şunu açıklamak gerekiyor ki otomatik yedeklemeler çok kötü şeylere sebep olabiliyor. Sıklıkla İOS güncellemesi ihtiyacı duyan Apple bir çok jailbreak kullanıcısının yüzlerinin asılmasına sebep oluyor. Çünkü her İOS güncellemesinden sonra indirilen tweakler daha sonra en baştan itibaren tekrar indirilmek zorunda kalıyordu. Tabi bu esnada Cydia sunucuları doluysa ve indirme de sorunlar yaşanılıyorsa bu tam bir işkence haline geliyordu. Kısacası İOS 6.1 de yüklediğiniz tweakler daha sonra telefonunuzu İOS 6.1.2. ye yükselttiğiniz zaman siliniyor ve yüklediğiniz bütün tweakleri tekrar yüklemek zorunda kalıyordunuz. Ve artık bu problemi çözmek için birkaç tane uygulama artık mevcut. Bu uygulamalardan başlıcaları OpenBackup ve PkgBackup.

OpenBackup

PkgBackup 2012 yılında piyasaya çıktı ancak 2013 yılında güncellenerek çok daha efektif bir hale getirildi. PkgBackup şu an için 9.99 $. Ayrıca bu ürün otomatik yedeklemek gibi Premium özellikleri içerisinde barındırıyor.

PkgBackup ve türevleri uygulamalar ücretli olduklarından dolayı çok fazla tutulan uygulamalar olmamışlardır. Bu tür uygulamalar içinde en çok tercih edilenler genelde ücretsiz olanlardır. Şimdi bu uygulamalar içerisinde en kullanışlı olan ürünü nasıl Apple ürününüze kuracağınızı anlatalım.

OpenBackup şu an için Cydia tweaklerinizi yedeklemek için kullanılan en güzel çözümlerden bir tanesi. OpenBackup hala iCloud ile uyumlu halde çalışmaktadır ancak şu an için ücretli tweakleri de destekliyor. Güzel bir kullanıcı ara yüzü bulunan ve yüklenen paketlerin yedeklerin kopyalarının da indirilmesini sağlar. Bu sayede tweaklerinizin kopyasını Cydia kapalı olsa dahi saklamanızı sağlar. Bu tür özellikleri bulunan, kullanması kolay ve ücretsiz olan uygulamayı vakit kaybetmeden indirmenizi tavsiye ediyoruz.

Şimdi de OpenBackup uygulamasını Appe ürününüzün Cydia yedeğini nasıl alacağımızı inceleyelim.

İlk önce; Cydia uygulamasına giriniz ve eğer BigBoss reposu yoksa bu repoyu kurun ve OpenBackup uygulamasını indirin. Daha sonra uygulama ekranına gelen OpenBackup uygulamasını tıklayın. Uygulama içerisinde karşımıza çıkan “Advanced” ikonunu tıklayın ve “Download” yazan yerden indirmeye başlayın.

Daha sonra; “Download” ikonuna tıkladıktan sonra Apple ürününüz telefonun hızına ve yüklediğiniz tweaklerin sayısına bağlı olarak uzun bir süre beklemek zorunda kalabilirsiniz. Bu süre içerisinde bir süre bekleyin ve telefona herhangi bir işlem yapmayın. İşlem bittiğinde size bittiğine dair bir uyarı gelecektir.

Daha sonra; Eğer ürününüzün içerisinde iFile uygulaması mevcut ise buradan dosya sistemine erişebilirsiniz ya da iFunbox, iTools veya WinSCP gibi uygulamalarla dosya erişim  sistemine girelim. Burada“/var/mobile/OpenBackupDebs/archives/” dizininde .deb uzantılı dosyalara (Cydia uzantılı twekler) ulaşabiliriz. OpenBackupDebs/archives/ bu sekmeyi kullanarak ulaştığımız dosyaları bilgisayarımıza kopyalıyoruz ve böylelikle bütün tweaklerinizin yedeğini almış bulunuyorsunuz.

Son olarak; İOS’unuzun güncellemesi geldi ve artık güncellemeyi yaptınız. Yine aynı şekilde Apple ürününüze aynı şekilde OpenBackup’ı kuruyorsunuz ve yedeğini aldığınız dosyaları telefonunuza atıyorsunuz. Advance kısmına gelip “install” butonunu tıklıyorsunuz ve artık bütün tweakler telefonunuzda!

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir