Telefonunuzu Güncellemeden Tweaklarınızı Yedekleyin

Jailbreak, benim gibi birçok iOS kullanıcısının iPhone, iPad gibi Apple ürünlerini kullanma sebeplerinin başında geliyor. Birçok kullanıcı ise güncelleme yapmadan önce .jailbreak yaptıklarında cihazlarında kullandıkları tweakları nasıl yedekleyeceklerini bilmiyorlar. Özellikle belirtmekte fayda var ki, otomatik olarak alınan yedeklerde risk oranı oldukça yüksek. Cydia’ya gitmeden aldığınız yedeklerin geri yüklemesi büyük risk oluşturmakta.

Cydia-tweaks

Bu uyarıyı verdikten sonra, Cydia tweaklarının yedeklerini almak için birkaç yöntemin bulunduğunu söylemek istiyorum.

Şu an için Cydia tweaklarının yedeklerini almak için en iyi yöntem olarak OpenBackup mevcut. OpenBackup, ilk olarak 2011 yılında yayınlandı ve iCloud ile senkronize olarak çalışabilmekte ve temiz kullanıcı arayüzü bulunuyor. Ücretli tweakları yedeklemenizi sağlayan uygulama yüklenen paketleri ve onların eklerini yedekleyebiliyor. Tweaklarınızın yedeklerini tamamen bilgisayarınıza yedekleyebileceğiniz programın ücretsiz olmasın en güzel özelliği olarak öne çıkıyor. Şöyle düşünmek lazım, eğer ki aldığınız yedek daha sonraki güncellemelerde işe yaramıyorsa, paranızı boşa harcamamış oluyorsunuz.

Bir diğer yedekleme aracı ise PkgBackup programı. 9.99 dolar gibi bir fiyattan satılan bu program premium özellikler de taşıyor. Cihazınızı bilgisayara bağladığınızda otomatik yedek alma ve Dropbox hesabına kaydetme gibi özellikler taşıyan program, Bonjour, Bump, Facebook ve Twitter destekleri de sağlıyor. Bu özellikler PkgBackup kullanmanız için sebep olabilir fakat en iyi alternatifi ücretsiz sunulurken bu tarz programların satılması biraz güç gibi görünüyor.

iOS cihazınız için yedeklemede kullanabileceğiniz bir diğer program Total Backup programı olsa da, bu program maalesef Cydia tweaklarının yedeğini almıyor. Fakat fotoğraflarınız, kişileriniz, sms mesajlarınız, notlarınız ve kişilerinizin yedeklerini almak istiyorsanız bu programdan yararlanabilirsiniz. Öte yandan bu program tweaklarınızın yedeğini almıyor olsa da en azından Cydia repolarını yedeklemede kullanılabiliyor.

Program kullanmaktansa, benim şahsi kararım favori Cydia tweaklarımın listesini saklayarak bunları güncellemeden sonra kendim almak yönünde. Tabi ki bu tek tuşla yapılan bir işlem olmayacak fakat tweakların daha stabil bir şekilde çalışması ve cihazın performansı açısından bakılacak olduğunda uyumsuz tweak kurmak ve performans düşüklüğü yaşamaktansa en iyi yöntem manuel olarak kurulum yapmak.

Yuarıda bahsettiğimiz yedekleme methodlarından başka kullandığınız yöntemler varsa sizler de bizimle paylaşırsanız bu konuda sizlerin de bilgilerinden yararlanmış oluruz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir