TinyUmbrella 8.2.0.41 Beta Sürümü Yayınlandı

TinyUmbrella, isteyerek veya istemeyerek iOS cihazınızın sürümünü güncellediğinizde, SHSH kaydınızı kullanarak ileride sürüm düşürmenizi sağlayan, tabi ki bunu yapabilmeniz için gerekli olan SHSH kaydını almanızı sağlayan bir uygulama olmakla beraber uzun süre sonra yeni güncelleme ile birlikte kullanıcılara merhaba dedi. TinyUmbrella uygulaması kayda değer bir geri dönüş yaptı ve geliştiricisi olan semaphore iOS yazılımınızı daha düşük sürümlere düşürmeniz konusunda oldukça ümitli.

Şunu belirtmekte fayda var, semaphore tarafından TinyUmbrella uygulamasının güncellemeleri gelmeye devam edecek. 8.2.0.41 Beta sürümü ile birlikte birçok açık kapatılmış ve iyileştirmeler yapılmış. Eğer SHSH kaydınızı şimdiye kadar almadıysanız işinizi bırakıp TinyUmbrella uygulamasını indirerek bu işlemi bir an önce yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Son beta sürümü ile birlikte gelen değişim kaydı şu şekilde belirtilmekte:

  • Mimari Yapı Tespiti – TinyUmbrella uygulaması eğer itunes farklı bir yapıda ise sizi uyarıyor keza bu durum cihaz denetimini etkileyen bir durum. Eğer TinyUmbrella ve iTunes aynı kod yapısına sahip değilse, TinyUmbrella uygulaması cihazınızı tanımayacaktır.
  • Çakışma sorunları – Geçmişteki sürümlerde birçok problem bulunmaktaydı ve son sürümle birlikte bu çakışma sorunlarının giderilmesi sağlanmış.
  • SHSH ve Sürüm Kontrolü – TinyUmbrella uygulaması çok eski (3.x) sürümlerin SHSH formatlarını okumakta problemler yaşıyordu. Bu sorun ilk SHSH sürümlerinde özelikle çok fazla yaşanmaktaydı. Bu hata giderildi ve böylelikle en eski SHSH dosyaları bile kolay bir şekilde tanınmakta.
  • Daha Uzun TSS Bekleme Süresi Getirildi – Bu önemli bir unsur çünkü TSS sunucularına hızlı bir şekilde giriş yaptığımızda, flood koruma sistemi hızlı bir şekilde devreye girecek ve bu şekilde IP adresimiz geçici bir süre engellenecek böylelikle sunuculara girişimiz kısıtlanacaktı.
  • SHSH Tablosundan Cihaz Vurgulaması – Tablodan bir imza seçtiğinizde, eşleşen cihaz, cihaz ağacında vurgulanacak, böylelikle hangi cihazda işlem yaptığınızı kolayca anlayacaksınız.
  • Birçok açık kapatıldı.

Buraya tıklayarak TinyUmbrella web sitesine gidebilir ve Tinyumbrella uygulamasının son sürümünü indirebilirsiniz. Eğer konuyla ilgili yardıma ihtiyacınız olursa yrum kısmından bizlere ulaşabilir, TinyUmbrella yardım konumuza (henüz oluşturmadık, kısa bir süre içerisinde oluşturacağız) göz atabilirsiniz.

Semaphore tarafından yapılan açıklamada, gelecekte yapılacak olan güncellemelerle birlikte daha iyi özelliklerin de getirileceği belirtiliyor ki bunların arasında A7 ve A8 çipe sahip cihazların SHSH kaydını cihaz üzerinden kolay bir şekilde almak ve daha fazlası gibi özellikler mevcut.

Tekrar söylüyoruz, TinyUmbrella uygulamasını bilgisayarınıza hemen indirerek SHSH kaydınızın yedeğini hemen alın ki ilerde sürüm düşürmek istediğinizde bu işlemi kolay bir şekilde yapabilesiniz. Bu şekilde güncelleme yaptığınızda jailbreak yapmak ister ve yapamazsanız sürümünüzü düşürerek bu işlemi kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

TinyUmbrella uygulaması hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin.

No Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir