Tumblr Yahoo’nun oluyor

Yahoo yeni CEO’su Marissa Mayer ile satın almalara başlayacak. Google‘dan transfer ettiği CEO ile diğer internet devleri arasındaki farkı kapatma peşine düştü. Bu farkı da büyük çapta satın almalarla kapatabileceğine inanıyor.

Yahoo bu anlamda ilk büyük sosyal medya satın almasını Tumblr olarak tercih ediyor. 6 yıl öncesinde kurulan blog sitesi Tumblr, toplamda 134 milyon takipçisiyle göz dolduruyor. Sadece ABD’de 34 milyona ulaşan takip söz konusu. Bu da satın almanın büyüklüğünü gözler önüne sermeye yetiyor.

Yahoo Tumblr satın alma

Tumblr kurucusu David Karp henüz 26 yaşında ve o da artık genç milyarderler arasına giriyor. 15 yaşında liseden ayrılıp bilgisayar programlamasına merak salan Karp bunu çok geçmeden iyi seviyeye getirip Tumblr’ı kuruyor. Tumblr’da 108 milyon aktif blog bulunuyor ve ABD’nin en büyüğü…

Peki ya ne kadara satın alıyor diyeceksiniz. 1.1 milyar dolara Yahoo’nun oluyor. Hatırlayacağınız gibi Facebook‘ta Instagram‘ı yakın bir zaman önce 1 milyar dolara bünyesine katmıştı. Bakalım bu satın alma Yahoo’nun ne kadar işine yarayacak. Bir zamanların dev arama motoru bu adımlarla yerini koruyabilecek mi? Bunları zaman gösterecek.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir