Kilidi Açmak İçin Dokunun

Cihazınızın ekran kilidini açmak için parmağınızı kaydırmaktan sıkıldınız mı? MapsOpener ve BrightVol yapımcılarından yeni bir jailbreak tweakı geldi: tapUnlock.

tapUnlock

Cihazınızın kilit ekranını açmak için kullandığınız kaydırma hareketi bazen sıkıcı bir hâl alabiliyor. Bunu düşünen geliştiriciler, “slide to unlock” yerine “tap to unlock” özelliğinin gelmesini sağlayan eklentiyi devreye sokmuşlar.

Şu bir gerçek ki maalesef slide to unlock özelliğini herkes kullanamayabiliyor. Artrit rahatsızlığı bulunanlar veya farklı bir kontrol rahatsızlığı bulunanlar bu konuda sıkıntı çekebiliyorlar. Bu durumda devreye giren bu uygulama çok rahatlatıcı bir hal alıyor. Tabi üstte de bahsettiğimiz gibi alternatif arayanların da yardımına yetişiyor.

TapUnlock sadece kilit açma ekranıyla sınırlı değil, aynı zamanda telefonu kapatmak için ve aramaları cevaplamak için de kullanılıyor. Bu da tweakı daha kullanışlı hâle getiriyor. Bildirim merkezi kaydırıcılarıyla ilgili bir çalışma yapılmış olmaması eksiklik olarak hissedilmiyor değil. Onlar için de bir çözüm yapılması güzel bir uygulama olacaktır.

TapUnlock tweakının tam da söz verdiği işlevi yapıyor olması başka alternatiflerinin olmadığı anlamına gelmiyor tabi ki. Örneğin, Activator >> Kilit Ekranındayken >> Durum Çubuğu >> Çift Tıkla >> Kilidi Aç. Buna benzer modifikasyonlarla cihazı kapatabilirsiniz.

TapUnlock tweakı BigBoss reposunda ücretsiz olarak sunulmakta. Özellikle yeni jailbreakcılar için veya başkasına tweak kurmak istediğinizde activator ile uğraşmaktansa tek tıkla tweak kurmak daha kolay olacaktır. 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir