Türkiye iPhone 4S Fiyatı Fırsatçılık Kokuyor

Apple‘ın iPhone 4S‘i yaşadığı bir takım yazılımsal talihsizliklere karşı ülkemiz hariç Avrupa ve Amerika’da en çok satan cihazların başında geliyor. Ülkemiz hariç diyoruz çünkü piyasaya çıkalı uzun denilecek bir zaman geçmesine karşın resmi olarak henüz ülkemizde satışı yapılmıyor. iPhone 4’ün ilk piyasaya çıktığı günlerde olduğu gibi iPhone 4S‘te bu nedenle ülkemizdeki fiyatı tam anlamıyla fırsatçılık kokuyor. Amerikada kontratsız ve sim kilitsiz olarak 1150TL gibi bir fiyata satılan 16GB’lık modeli Gold, Darty ve Teknosa gibi teknoloji marketlerinde ortalama 3.300TL gibi fiyatlara satılıyor oluşu bunun en güzel göstergelerinden olsa gerek. Değerinin 3 katı fiyatına satılan ürünlere kullanıcıların ne kadar rağbet ettiği bilinmese de yine de bu fiyatlara alıcı buluyor olmasını düşünmek hayli ilginç.

iPhone 4S Ülkemizde Aralık Ayında Satışta

3.000 küsür TL ödeyerek alınacak olan iPhone 4S‘in değerinin çok çok üstüne Türkiye halkına satılması herhalde 3. dünya ülkeleri diye tanımlanan yerlerde dahi görülmemiş bir fiyat politikası ile satılıyor oluşu hayli manidar. iPhone 4S almayı düşünüp henüz almamış olanların ise bugün astronomik fiyatlara bu cihazı almaktansa 1 ay daha beklemeleri hem bu fiyata bir tepki için hem de daha hesaplı olarak bu ürüne ulaşabileceklerini açısından yerinde olacaktır. Çünkü iPhone 4S muhtemelen Türkiye’deki cep operatörleri aracılığıyla aralık ayının ortasında piyasaya sunulması bekleniyor. Daha önceki iPhone modellerinde Turkcell ve Vodafone’u kullanan Apple, iPhone 4S’te Avea dahil üç operatörle birlikte çalışacağı bildiriliyor. Aralıkta ağırlıklı olarak operatör kontratlarıya birlikte satılması planlanan iPhone 4S’in kontratsız fiyatının 2 bin lira seviyesinde olması bekleniyor.

Böylelikle hem daha makul bir fiyat hem de operatörlerin abonelerine sağlayacakları avantajlardan da yararlanma imkanı olacaktır. Tabi son karar kullanıcıların tasarrufunda olacağından 3 katı fazla ödeyerek (Amerika fiyatının) bugün bu cihaza sahip olmak için satın alacakların da iradelerine saygı duymaktan başka söyleyecek bir sözümüz yoktur. Bu arada bir uyarı da Amerika’dan iPhone 4S getirtmeyi veya buradan gelen cihazları almayı düşünenlere; Cihazın sim kilitsiz ve sim kilitli olmak üzere iki farklı şekilde satıldığını, sim kilitli cihazların henüz ülkemizde kullanılabilmesi için unlock yapılamadığını, alacakları cihazın mutlak suretle sim kilitsiz olduğunu teyit etmeleri yaşanacak olumsuzlukların önüne geçmek için gerekli olduğunu belirtiriz.

3 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir