Twitter is Over Capacity

Twitter, seni sevdik, sıklıkla kullanıyoruz, ülkemiz insanları da çok sevdi, tıpkı dünyada bir çok ülkenin ve insanın sevdiği gibi. Ancak son zamanlarda sana olan bu ilginin hakkını verememeye başladın demek durumundayız ki “Twitter is Over Capacity” yazı ile çok sık karşılaşmaya başladık. Twitter nerede ise değer açısından 1 milyar dolar civarına ulaştı, bunu biz değil teknoloji siteleri söylüyor, iyi o zaman bu kapasite darlığı nedir, yapsana biraz yatırım diyeceğiz ama türkçe bilmiyorlar ne yapacağı?

Şaka bir yana bundan 6 ay öncesine kadar bu kadar kapasite aşma durumu olmuyordu tamam biliyoruz ayda ortalama 2 milyar civarında bir tweet trafiği var ve bu kapasityeye cevap vermek çok ciddi paraları gözden çıkarmakla oluyor ama büyük olmanın da yolu hem uçuk yatırımlar hem de büyük cesaret istiyor. Zaten böyle olmazsan Twitter olamıyorsun, yoksa twitter’ı da google’ın önüne mi atacaksınız diyeceğim ama inşaallah böyle olmaz ki onun da Buzz’u var her ne kadar ayrı bir sistem olmasa da gelecekte ayrılacak gibi.

Twitter sık sık  kapanıyor

Neyse konumuz twitter, bilemiyoruz Jack Dorsey bizi duyar mı (hiç sanmam) ancak bu kapasite aşımı ve sitenin çok sık aralıklarla ulaşılamaz oluşu bizim canımızı sıkıyor ki o anda tam bir şey yazasımız var şevkimiz kırılıyor. Biz twitter’ı çok sevdik, onun daha iyi günlerini görmek isteriz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir