Ulaştırma Bakanlığı Hosting Müjdesi

Türkiye’de son zamanlarda teknoloji alanında kayda değer sayılabilecek gelişmeler oluyor ki son haber de web hosting müşterilerini hayli mutlu edecek gibi görünüyor. Türkiyede web barındırma ve bu alanda datacenter gibi hizmet veren firmaların fazla olmasına rağmen fiyatlar yurtdışına göre biraz daha fazla olması nedeni ile bu konuda bir çok insan yurtdışı firmaları tercih ediyor. Bu tercihte en büyük etken ise hem daha yüksek trafik ve depolama alanı hem de daha ucuz fiyat öne çıkıyor.

Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım‘ın internet basını da yansıya bugünkü demecinde hem veri güvenliği hem de paranın yurtdışına kayışı sebebi ile türkiye açısından önem arzeden veri depolama ve internet yayınlarının alt yapısı olan hosting hizmetlerinin %50 ucuzlayacağını söyledi. Muhtemelen bu ucuzlama datacenter hizmeti veren ana firmalara daha az maliyetli bağlantı sağlanması bunun doğal sonucu olarak da son kullanıcı olan ve hosting hizmeti alanlara indirim şeklinde yansıması bekleniyor.

Yine de Türkiye’de bulunan internet ağ alt yapısı ve son kullanıcıya erişen bağlantı limit ve kalitesi düşündürücü olsa da yine de yurtdışı hosting servislerini tercihin çok daha fazla azalması söz konusu olabilecek. Üstelik bakanın açıklamasına göre yeni fiyat politikası ve yapılacak iyileştirmeler de 2-3 hafta içinde duyurulacak. Kamu kurum ve kuruluşları yerli veri /yer sağlayıcıları veya özel yerli ağları kullanmasına rağmen özel site sahipleri ve firma sitelerinin hem depolama, hem veri trafik limiti ve buna bağlı hesaplı fiyatlar nedeni ile yurtdışından hizmet almayı tercih ediyor. Bu haber ve gelecekteki açıklamalar ile beraber bu durumun tersine dönüp dönmeyeceğini de hep beraber göreceğiz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir