Uygulama Geliştiren Kazanır

Akıllı cep telefonlarında kullanılan uygulama çeşitliliği her geçen gün artmakta. Her alanda kullanabileceğimiz uygulama bu teleonlara olan ilginin daha da artmasına neden oluyor. Uygulama geliştirenler bu noktada en çok kazananlar oluyor. Birçok genç uygulama geliştirme konusunda eğitim almaya kendini yetiştirmeye çalışıyor. Uygulama geliştirip iyi bir fiyata satanlara son bir örnek : İngiliz Nick D’oloisio’nun geliştirdiği Summly, Yahoo tarafından 30 milyon Dolar’a satın alındı. Uygulama sahibi henüz 17 yaşında.

Summly

Nick D’oloisio isimli gence henüz 17 yaşında milyoner olma kapısını açan uygulama haber özetleri sunan Summly isminde. Uygulama temelde haberleri kısaltan bir yapıya sahip. Uzun haberlerden sıkılan bir çok kullanıcı için hızlı ve kolay bir şekilde haber okuma şansı veriyor. Tabi uygulamayı alan Yahoo henüz bu uygulamayı nasıl değerlendireceği konusunda bir bilgi vermedi.

Fakat şu bir gerçek ki Yahoo desteği ile uygulama çok daha farklı işler yapabilir. Uygulamanin internet sitesine gitmek için buraya tıklayın.

Artık bir çok bilgisayar yazılımcısı akıllı cep teleonlarına uygulama yazmaya başladı. Sanırım yakınlarda buna benzer satın almaları özellikle uygulamalar için sıkça duyacağız. 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir