Uygulama Özeti: Yeni Uygulamalar, Fiyatı Düşenler

Normalde hafta sonları hazırladığımız Haftanın Uygulamaları sayfamızı, bu hafta bir ekstrayla ikiye çıkarıyoruz. Keza bugün ve yarın çıkacak olan uygulamalar ve oyunlar ve güncellenenler listesi bir hayli kabarık.

Öte yandan, %80’e varan indirimlerle ve hatta ücretsiz olarak sunulan uygulamalardan bahsetmeden de geçmeyeceğiz.

Konumuzun adı, Uygulama Özeti ve elmadoktoru farkıyla geniş yelpazesi sayesinde uygulama odaklı en geniş konulardan bir tanesi olarak tarihe geçecek.

Yeniler ve Gelecek Olanlar

Heroes of Might & Magic III HD Edition: The Restoration of Erathia [iPad]

Ubisoft firması tarafından dün itibariyle duyurulan ve meşhur fantezi merkezli strateji oyunu olan Heroes of Might & Magic III HD Edition: The Restoration of Erathia ilk olarak 3DO tarafından Microsoft için 1999 yılında geliştirilmişti.

29 Ocak 2015 tarihinde App Store’da yerini alması planlanan oyunda yeniden geliştirilmiş grafikler Retina ekranlar için tasarlanmış ve kontroller dokunma odaklı hale getirilmiş ve yedi farklı senaryo, 50 farklı çatışma haritası ve multiplayer moduyla harita editörü de mevcut.

My Om Nom [Üniversal]

Cut the Rope oyununun geliştiricisi olan ZeptoLab firması tarafından Om Nom oyunu baz alınarak geliştirilen sanal hayvan simülatörü olan My Om Nom oyununda baş rol oyuncusu Cut the Rope oyunundaki ile aynı. Günlük ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle bu şeker canavarına iyi bakmalı, onunla oyunlar oynamalı, şekerlerle beslemeli, onu mutlu etmek için elinizden geleni yapmalısınız.

My Om Nom oyunu bugün veya yarın App Store’da yerini alacak.

My Phrases Keyboard [Üniversal: Ücretsiz]

 Başka bir işle uğraşırken uzun uzun cevaplar yazmak yerine önceden kaydetmiş olduğunuz şeyleri tek dokunuşla karşıdaki alıcıya göndemenizi sağlayan bir klavye yazılımı. İçeriğinde 30’a yakın ifade var ve her birini kendi URL, mail adresleri, emoji ve şahsi detaylarınız vb’ne göre düzenlemeniz mümkün.

PDF Office [iPad: Ücretsiz]

Ukraynalı geliştirici Readdle tarafından yeni bir yaratıcılık aracı olan bu uygulama, iOS platformuna şimdiye kadar görülmüş en kapsamlı PDF düzenleme ve not yeteneklerini getiriyor.

Yeni PDF dosyaları olşturabilir, notlar alabilir, iPad kamerasını kullanarak dosyaları tarayabilir, otomatik form boşlukları doldurma özelliğiyle formları doldurabilir, herhangi bir dosyayı, resmi veya web sitesini PDF formatına çevirebilir, PDF’lere not ekleyebilir veya imzalayabilir, dokümanları birleştirebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

PDF Office uygulaması ücretsiz sunulmakta olup aylık 5 dolar ile yıllık 40 dolar arası değişen abonelik imkânları da sunmakta.

Transformers: Battle Tactics

DeNA ve Hasbro ortaklığı ile geliştirilen ve önümüzdeki yıl çıkacak olan Transformers: Battle Tactics oyunu tur bazlı taktiksel dövüş oyunu olmakla beraber içerisinde Optimu Prime, Megatron, Bumblebee gibi karakterlerin olduğu Transformers filmlerinden 75 tanıdık karakter mevcut.

Transformers takımınızı toplamak ve kurmak için dünyadan diğer oyuncularla iletişime geçmeyi ihmal etmemelisiniz.

Wakie – Social Alarm Clock [iPhone: Ücretsiz]

Uyanmanın yeni yolu olan Wakie uygulamasının dünya çapında 1.5 milyon Android ve Windows Phone kullanıcısı olmakla beraber şimdiye kadar 30 milyon uyandırma araması yapılmış. Uygulama artık iOS kullanıcıları için App Store’da bulunmakta ve arkadaş canlısı bir takım yabancılar tarafından uyandırma araması yapılarak kolay ve kesinlikle orijinal bir şekilde uyandırma sözü veriyor.

Workflow 

iPhone ve iPad için yeni ve güçlü bir otomasyon yazılımı bugün yarın App Store’da yerini alacak. Kompleks çalışma alanları yaratabilmek için herhangi birinin kolay bir şekilde çalışabilmesini sağlayacak derecede kolay bir tut ve sürükle kullanıcı ara yüzü mevcut ve otomatik olarak günlük işlerinizi yapmak için diğer uygulamalarla eşzamanlı kullanabilirsiniz.

İndirimler & Anlaşmalar

Pho.to Lab PRO [6,49 TL → Ücretsiz] 

iPhone ve iPad için tam donanımlı bir fotoğraf eğlence uygulaması olan bu uygulamada ızgaralar, birçok kolaj yapma imkanları, insandan hayvana montajlamalar, tatil e-kartları, şablonlar vs. bulunmakta.

Space Qube [6,49 TL → Ücretsiz]

Retro fütüristik 3D grafiklere ve oyun içi Voksel editöre sahip olan bu oyunda kendi seviyelerinizi oluşturarak oynama imkânınız bulunmakta. Uzay aracının, uçan bir tuvaletin, uçan bir ineğin veya bunlar gibi nesnelerin kontrolünü ele alın ve vurabildiğiniz kadar uzaylıyı vurun ve daha sonrasında alabildiğiniz en yüksek puanı alarak zirveye ulaşın.

Güncellemeler

Absorption 1.1 [Üniversal: Ücretsiz]

Oyun artık iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ekranlarını destekliyor. Absorption oyununun daha önce hiç oynamadıysanız, denemek için tam zamanı, keza ciddi anlamda bağımlılık yapacak bir oyun. Absorption oyununda düşmanları absorbe ederek hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Aynı anda ne kadar düşmanı yutarsanız o kadar puan taşırsınız. Resmi oyun videosu aşağıda.

Booking.com 8.3 [Üniversal: Ücretsiz]

Uygulama iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ekranları için güncellenmiş olup uygulamaya Amerikan Express kartlarıyla kart sahibinin adını yazma işleminden kurtularak daha hızlı rezervasyon yapma imkanı sağlanmış. Artı olarak rezervasyon yaparken ikamet ettiğiniz ülkeyi seçme ekranı daha kolay bir hale getirilmiş.

Cut The Rope 2 ‘Bakery’ Güncelleme [Üniversal: 6.49 TL]

Om Nom’un yeni arkadaşı Ginger ile tanışın ve düzinelerce yeni seviye ile Cut The Rope oyununun fırındaki taze ve sıcak oyununa devam edin.

Cut the Rope: Holiday Gift [Üniversal: Ücretsiz]

Yılbaşı sebebiyle Cut the Rope: Holiday Gift oyunu App Store’da tekrar yerini aldı. Tatil temalı seviyeleriyle Om Nom daha memnun bir halde dişlerini kullanmaya devam ediyor ve ücretsiz olarak oynamanız mümkün.

eBay for iPad 3.4 [iPad: Ücretsiz]

Ebay’in yeniden tasarlanmış iPad uygulaması şimdi daha profesyonel olmuş ve Apple aksesuarlarında özel tekliflerle daha cazip hale gelmiş.

Facebook Pages Manager 12.0 [Üniversal: Ücretsiz]

Facebook’un bu uygulaması Facebook sayfalarınızı yönetmenizi ve düzenlemenizi sağlamakta ve son güncelleme ile birlikte iPad ara yüzünde de kullanılmaya başladı. iPad ekranınızda mesajlarınıza, bildirimlerinize ve içeriklerinize daha hızlı erişim sağlayabilecek ve iPad sürümünü çok seveceksiniz.

iPad desteğinin yanı sıra, Pages Manager uygulaması açıkların kapatılmasını ve performans geliştirmelerini içerecek şekilde güncellenmiş.

Lara Croft and the Guardian of Light 2.0 [Üniversal: 10,49 TL]

iOS 8 uyumluluğu, iPhone 5, 6 ve 6 Plus desteği, yüksek çözünürlüklü yazılar ve ara yüz ile cihazlar arasında bulut tabanlı kayıt imkânı ile Lara Croft daha eğlenceli.

Shazam 8.2 [Üniversal: Ücretsiz]

Büyük Shazam güncellemesi yeni tasarlanmış ana ekranı, uygulama içi Shazam playlisti ile şarkı dinleme olanakları, kendi Shazamlarınız ve önerilen şarkılar ile kaydırma hareketi ile hızlı oylama özellikleri ile bomba gibi geldi.

Herhangi bir Shazam oynatma listesinde Spotify şarkılarını dinleyebilir, herhangi bir shazam şarkısını Spotify oynatma listenize ekleyebilir ve May Shazam Tracks adlı playlistten dinleyebilirsiniz.

Snapchat 8.1 [Ücretsiz: iPhone] 

Sonunda iPhone 6 ve 6 Plus ekranları için optimize edilen Snapchat, bu güncelleme ile gelişmiş altyazılar ve her birinin üstünde filtreler ekleme imkânı mevcut hale getirilmiş.

Strava Running and Cycling 4.3 [iPhone: Ücretsiz]

Telefonunuzdan kişilerinizi aktararak Strava’da bulunan arkadaşlarınızı bularak takip etmenizi sağlıyor. Yeni eklenen Aktivite sayfasındaki Matched Runs (Eşlenmiş Koşular) modu ile en çok koştuğunuz yerleri takip edebilir ve gelişiminizi takip ederek yeni amaçlara doğru yol alabilirsiniz.

TouchPal Keyboard 1.2 [Universal: Ücretsiz]

Diller arasında geçiş yapabilmek için boşluk tuşunu kaydırabilmeniz gereken uygulamada Çin kullanıcıları için Pinyin desteği ve iniş filtresi mevcut.

Trials Frontier 3.0.1 [Üniversal: Ücretsiz]

Ubisoft firması tarafından geliştirilen beceri tabanlı motosiklet sürme oyunu büyük bir güncellemeye gitti ve karşılıklı oyun modu ve 16 yeni yol eklendi.

Vainglory 1.1.5 [iPad: Ücretsiz], Vainglory [iPhone: Ücretsiz]

Metal optimize oyununa gelmiş olan gerçekten büyük olan bu güncelleme ile basit olarak düşmanları yavaşlatmak amacında olan Skaarf adı verilen yeni bir kahraman- bir dragon da diyebiliriz gelmiş. Özel savaşlara katılmak için altıya kadar arkadaşınızla oyun kurabilirsiniz, tek oyuncu modunda oyunlara katılabilirsiniz.

Vine 3.1.3 [iPhone: Ücretsiz]

Sonunda, Vine videolarını beğenebilmek için çift dokunma özelliği uygulamaya getirildi.

VSCO Cam 4.0.2 [iPhone: Ücretsiz]

Düzenleme yapmak için yapılan kaydırma hareketlerinden dokunma kaydırıcıları geliştirildi, Grid modunda resim yükleme daha hızlı hale getirildi, resimleri fotoğraf galerisine kaydederken tam ekran görüntüleme özelliği getirildi ve düzenleme modunda resimlerin orijinalini görebilmeniz için uzun dokunma özelliği getirildi.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir