Uygulamalar Artık 64 Bit Desteklemek Zorunda

Bugün sabah saatlerinde Apple tarafından iOS geliştiricilerine bir e-posta gönderildi. E-posta içeriğinde 1 Şubat 2015 tarihi itibariyle App Store’a eklenecek uygulamaların 64-bit desteği sunmaları gerektiği ve iOS 8 yazılım geliştirme aracı kullanılarak geliştirilmeleri gerektiği belirtilmiş.

apple-eposta

Öte yandan ek olarak Apple tarafından yollanan e-postada 1 Haziran 2015 tarihi itibariyle yapılacak olan uygulama güncellemelerinin de aynı şekilde 64-bit desteği ve iOS 8 yazılım geliştirme aracı kullanılarak geliştirilmeleri gerekiyor.

Bu elektronik posta tam da daha önce geliştiricilere verilen tarih olan ve Apple ekibinin tatile çıkacağı ve geliştiricilerin uygulama ekleyemeyeceği veya güncelleme yapamayacağı 22 ile 29 Aralık tarihleri haftasından birkaç gün önce tam zamanında yollandı.

Bilindiği üzere Apple 64-bit desteğini iPhone 5S ile 2013 yılında cihazlarımıza getirmiş ve bu özelliği iPad, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile devam ettirmişti. iPhone 5C modeli ise Apple’ın 64-bit cihazları arasına almadığı ve performans özelliği aramadığı güncel cihazlardan tek olarak kalanı.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir