Webmaster’ın Tarayıcısında Olması Gereken Eklentiler

Webmaster ve tarayıcı kelimeleri bir araya geldiğinde genellikle tercih ağırlıklı olarak Firefox olacaktır ki önereceğimiz “webmaster’ın tarayıcısında olması gereken eklentiler” de bu tabanda olacaktır. Bir çok webmaster yahut website yöneticisi bu eklentileri tanımakla beraber pek çoğu ise bu eklentileri tanımadığı gibi bu eklentilerin yokluğunda hayli zaman kaybettikleri bir gerçek. Zamana endekslediğimiz bu sekiz eklentiyi bilmeyenler yakından tanıdıklarında ne demek istediğimiz o zaman daha net ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan webmaster için değerli 8 eklentiyi beraberce temel görevleri anlamında tanımaya başlayalım.
Websmasterlara Özel Firefox Eklentileri

Firebug Firefox ExtensionFireBug

Her 100 webmaster’a sorulsa sanıyorum 99 tanesinin ilk sırada sayacağı firefox eklentilerinin başında FireBug gelir desek abartmış olmayız sanıyorum. Sayfa üzerinde doğrudan değişiklikler yapmak sureti ile eş zamanlı olarak uygulanan işlemin sonucunu görebileceğiniz kaliteli bir eklenti. Özellikle CSS düzenlemelerini web sayfası üzerinde yaparken sonuçlarını da aynı zamanda izleyebileceğiniz her webmaster’ın tarayıcısında olması gereken ilk sıradaki uygulama.

FireFTP Firefox ExtensionFireFTP

Firefox’un içinde bir FTP istemcisinin olması hiç şüphesiz hem zamandan tasarruf demek hem de pratiklik demek olsa gerek. FireFTP tamamen ücretsiz olan FTP uygulamasının firefox versiyonu ki zaten bir çok kullanıcının bilgisayarında FTP istemcisi olarak kullandığı uygulama bu firefox eklentisi ile artık tarayıcınızda yer alacak.

Web Developer ToolbarWeb Developer Toolbar

Herhalde kısa ve öz olarak bu eklentinin görevini aktarmaya çalışsak adı kadar başarılı olamazdık sanıyorum. Web Developer Toolbar (web geliştiricisi araç çubuğu) Firefox’a bir web geliştirme araç menüsü ekleyerek DIV’ler arasında dolaşırken bu alanları özel olarak renk tonu ile vurgular ve sizlere zamandan tasarruf etmenizi sağlayan hayli yararlı ve işlevsel bir eklentidir.

Rank Checker Firefox ExtensionRank Checker

Google, Yahoo ve Microsoft Live Search, hangi arama motoru sitenize ve sayfalarınıza ne kadar değer vermiş, tüm bunları görmek için basit ama amacına yönelik güzel bir firefox eklentisi. Sitenizin veya sitelerin rank değeri her an tarayıcınızda elinizin altında.

measureIT Firefox PluginMeasureIT

Bir websitesine ait sayfada yer alan öğelerin genişlik ve yükseklik değerlerini hızlı bir şekilde almak için kullanabileceğiniz güzel bir firefox eklentisi desek sanıyorum eklentinin amacını ifade etmiş olabiliriz.

ScreenGrap Firefox ExtensionScreenGrab

Bir web sayfasını resim dosyası olarak kaydetmek istermisiniz? O zaman bu eklenti de tarayıcınızda yer almalı, ister görüntülenen kısmı ile isterseniz de komple sayfayı resim dosyası alarak kaydetmenizi sağlayan bir firefox eklentisi.

iE Tab Firefox ExtensionIE Tab

Mozilla / Firefox içinde gömülü bir Internet Explorer’ı kullanmanız için imkan sağlayan ilginç bir eklenti. Ayrı bir sekmede ilgili web sayfasını IE görünümünde izlemenizi sağlar.

View Source Chart Firefox ExtensionView Source Chart

Hızlı bir şekilde web sayfalarının HTML kaynak kodunu farklı bir biçimde görüntülemenizi sağlayan eklenti.

Eğer bu eklentilerin dışında sizin keşfettiğiniz farklı özelliklerde, webmaster’lara yönelik firefox eklentilerini biliyorsanız yorumlarınız ile bizimle paylaşabilirsiniz.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir