Whatsapp Business Nedir Nasıl Kullanılır?

Whatsapp milyarca kişinin kullandığı ve günümüzde SMS’in yerini doldurmuş olan bir mesajlaşma platformu. Hayatımızda oldukça önemli bir yere sahip olan Whatsapp’ta sadece kişisel sohbetler değil ticari ilişkiler de illaki kuruluyor. Bu sebeple Whatsapp yönetimi Whatsapp Business isimli aplikasyonunu piyasaya sürdü. İşletmeniz için kullanabileceğiniz Whatsapp Business ile birlikte müşterilerinizle iletişime geçmek oldukça kolaylaşıyor.

WhatsApp Business

Whatsapp Business Nedir?

İşletmelerin müşterileriyle daha kolay iletişim kurmaları için piyasaya sürülen Whatsapp Business, whatsapp kullanan herkesle iletişim kurmayı sağlıyor. Ve şu an ücretsiz olarak Business, işletmeler için birçok kolaylık sağlıyor. Sağladığı avantajları sıralayacak olursak,

Whatsapp Business’ın Avantajları Nelerdir?

  • İşletme hesabına web sitesi, işletmenin açıklaması, eposta adresi ve ülke ekleyebilme
  • Sabit telefon numarası ile işletme hesabı oluşturabilme
  • Aynı anda hem Whatsapp hem de Whatsapp Business kullanma avantajı
  • Müşterilere hazır mesaj gönderebilme (Karşılama mesajı vs.)
  • Tüm mesaj istatistiklerini kontrol edebilme özelliği
  • Çalışma saatlerini belirtebilme

Whatsapp Business normal whatsapp’tan bu şekilde farklarıyla ön plana çıkıyor. Whatsapp Business aplikasyonunu işletmeniz için kullanmak için sahip olmanız gereken bir adet telefon numarası (sabit numara olabilir) ve Whatsapp Business uygulamasını kullanabileceğiniz bir akıllı cihaz. Daha sonrasında yapmanız gereken işletmenizi tanımlayarak müşterilerinizle numaranızı paylaşmak olacaktır. Numaranız Whatsapp’ta işletme hesabı olarak görülecektir. Whatsapp Business uygulamasını hem IOS App Store aracılığıyla hem de Google Play Store’dan indirebilirsiniz.

Şuan halen geliştirilme aşamasında olan Whatsapp Business, önümüzdeki zamanlarda yeni özelliklere sahip olacak ve bu özelliklerin yanında belirli bir ücretle sunulacak. Ücretsiz bir şekilde deneyimlemek isterseniz bugün kullanmaya başlayabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir