WhatsApp Konuşmalarınızı Android’ten iPhone’a Nasıl Aktarırsınız?

Android ve IOS işletim sistemlerinin kullandığı ortak bir bulut sistemi rekabet odaklı şirketlerin yarışından dolayı sağlanamıyor. Şirketlerin asıl prensibi İOS ve Android sistemli cihazların hangisi olursa olsun devamlılığı sağlamak ve aralarındaki geçişi zorlaştırarak müşteri kaybetmenin önüne geçmek. Bu sebepten marka değiştirmek isteyen kullanıcıların karşısına WhatsApp Konuşmalarınızı Android’den iPhone’a Nasıl Aktarırsınız? Sorusu çıkıyor. Whatsapp’ın android sürümünü bulut sistemi olarak Google drive yolunu kullanırken IOS şirketi ise icloud bulut sistemini kullanmakta bu ikisini ortak bir mecrada buluşturmak ise başlı başına bir sorun oluşturuyor. Sırf bu sorunla başa çıkmak için program yazılımcıları iki şirketi ortak bir platformda buluşturma hedefi ile ücretli-ücretsiz birçok program denemeleri geliştirmişlerdir. Günümüzde bu programlar içinde gerek ücretsiz olması gerekse yedeklemeyi sorunsuz tamamlaması sebebi ile Backuptrans Android Whatsapp to İphone Transfer programını mercek altına aldık çok vakit kaybetmeden programın nasıl çalıştığına bir göz atalım.

whatsapp android to iphone

Öncelikle programı ismi ile aratarak uygulamayı kolay bir şekilde sistemimize yüklüyoruz. http://backuptrans.com/android-whatsapp-to-iphone-transfer.html
Yükleme tamamlandıktan sonra programı çalıştırmadan önce. Android ve IOS cihazlarında gerekli ayarlamaları yapmamız gerekiyor. Android cihazda USB hata ayıklamayı açıp, Iphone cihazında Iphone’umu bul seçeneğini kapatıyoruz. Artık programı başlatarak yedekleme işlemini başlatabiliriz. Android cihazını USB kablosu ile bilgisayara bağlıyoruz. Bu evrede karşımıza Whatsapp sürümünü düşür uyarısı çıkıyor. Tamam seçeneğini seçtikten sonra Whatsapp uygulamasındaki konuşmalarımızın yedeğini Ayarlar > sohbet ayarları > yedekle yolunu izleyerek yedeklerini alıyoruz. Onayı verdikten sonra indirme işlemi gerçekleşiyor. İşlem bittikten sonra Android telefonunda yedekleme uyarısı çıkıyor. Burada verilerimi yedekle yaparak Whatsapp konuşmalarını programa aktarmış oluyoruz. Whatsapp konuşmalarını İphone cihazınıza aktarmak için programda bulunan Locak Databases sekmesinin altında görülen Android telefonunuza sağ tıklayıp Transfer Messages from Database to iphone seçeneğini seçiyoruz. İphone’unuzu bilgisayara bağladığınızda program otomatik olarak cihazı tanıyarak konuşmalarınıza aktarmaya başlıyor. Başarıyla yedeklendi uyarısı karşımıza çıkıyor. İphone cihazınıza geçip etkinleştirdikten sonra konuşmalarınızı Whatsapp uygulamasında listelendiğini göreceksiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir