Whatsapp Mavi Tık Nasıl Kaldırılır ?

Bildiğiniz gibi Facebook, geçtiğimiz aylarda Whatsapp’ı tam 19 milyar dolar’a satın almıştır. Şuan en yaygın ve popüler olarak kullanılmakta olan online mesajlaşma programı Whatsapp, her android kullanıcının adeta göz bebeği niteliklerini taşımaktadır. Çünkü sms gibi büyük bir sorunu ortadan kaldıran Whatsapp, kolay bir arayüze sahip olması, her android telefonda çok rahat bir şekilde çalışabilmesi, zengin içeriğe sahip olması, ifade ve karakter bakımından zengin olması, bildirim gibi durumları anlık olarak bizlere yansıtması gibi özellikleri içerisinde barındırarak, en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması ünvanına sahip olmuştur.

Neredeyse her ay gelen güncellemesi ile birlikte kullanıcıların eksik gördüğü her sorunu düzeltmeye çalışan Whatsapp, en popüler özelliği olan ” mavi tık ” yani okudun simgesi ile uzun bir süre gündem de kalmayı başardı. Bunun üzerine insanların bir kısmı bunu problem haline getirmese de, diğer bir grup bu özellikten tedirginlik duymaya başladı. Karşı taraf mesajı gördüğü halde cevap vermiyorsa eğer, bu en çok günümüz ilişkilerinde problem edilmeye başlandı. Hatta bu yüzden biten ilişkiler bile eminiz ki vardır ve olmaya devam edecektir. Eğer sizler içinde mavi tık işareti bir sorun teşkil ediyorsa eğer, bir kaç küçük işlem ile bu sizin onayınıza kalmış oluyor.

Screenshot_2014-12-26-19-23-22Whatsapp Mavi Tık Nasıl Kaldırılır ?

Öncelikle şunu belirtmemiz gerekir ki, bu işlemleri sadece son sürümde uygulayabilirsiniz. Eğer Whatsapp sürümünüz güncel değilse, GooglePlay aracılığı ile hemen güncelleyin ve ardından aşağıdaki işlemleri uygulayın.

  1. Whatsapp’ı açın ve ayarlar kısmına girin,
  2. Ayarlar kısmından hesap kısmına girin,
  3. Hesap kısmından gizlilik sekmesine tıklayın,
  4. Gizlilik kısmında engellenmiş kişiler: Yok ibaresinin hemen altında bulunan ” okundu bilgisi ” sekmesinin hemen yanında ki tıkı kaldırmanız yeterli olacaktır.

Bu işlemleri yaptıktan sonra mavi tık sorununuz kalmayacak ve en iyi şekilde Whatsapp’ı kullanmaya devam edebileceksiniz. Göremeyenler için sol tarafta yer alan resimi inceleyebilirler.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir